Σαλίνο: «Σπουδαίος σύλλογος ο Ολυμπιακός»

Διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό από τον Λεάντρο Σαλίνο στη Βραζιλία. Ο αμυντικός των ερυθρόλευκων ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή στην πατρίδα του και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την πορεία της καριέρας του στην Ελλάδα.

Η συνέντευξη του Σαλίνο στο Globo Esporte TV

Πως ήταν η χρονιά σου στην Ελλάδα;

«Μια πρώτη χρονιά σε μια χώρα διαφορετική, με διαφορετική κουλτούρα. Τα πράγματα, όμως, πήγαν καλά. Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα της Ελλάδας. Δεν ήταν εύκολο, αλλά ήμασταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα. Επίσης πήγαμε καλά και στο Champions League κόντρα σε μεγάλα και δυνατά κλαμπ. Θέλαμε να κατακτήσουμε και το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά δεν μπορέσαμε να το πετύχουμε».

Αντιμετωπίσατε τη Γιουνάιτεντ, νικήσατε 2-0 στην έδρα σας, όμως τελικά δεν πήρατε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο…

«Δεν είναι και τόσο εύκολο πράγμα να αποκλείσεις τη Μάντσεστερ. Στο πρώτο ματς παίξαμε πολύ καλά στο γήπεδό μας, πήραμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα και είχαμε την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση για τα προημιτελικά. Καταλήξαμε όμως να αποκλειστούμε. Δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε στο δεύτερο ματς και να περάσουμε εμείς. Η πορεία μας στη διοργάνωση, πάντως, ήταν καλή και αυτό πρέπει να το σημειώσουμε».

Πως βλέπεις την Ελλάδα το Παγκόσμιο Κύπελλο;

«Νομίζω ότι θα πάει καλά. Ο Ολυμπιακός δίνει στην Εθνική Ελλάδας 7-8 ποδοσφαιριστές. Η Ελλάδα είναι μια ομάδα ενωμένη, δυνατή με έναν προπονητή που ξέρει καλά τις δυνατότητες των παικτών του και νομίζω ότι θα κάνει ένα καλό Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Βραζιλίας».

Για τη θητεία σου στον Ολυμπιακό;

«Έχω άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο. Είναι μεγάλη ομάδα και ένας σπουδαίος σύλλογος. Περνάω πολύ καλά στην ομάδα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από αυτό. Θα πάμε ακόμα καλύτερα τα επόμενα χρόνια».

Σχετικά άρθρα