«Σπαστήρι» η Αργεντινή, πρώτος ο Λάτβαλα (videos)

Τα… έσπασαν οι 5 από τους 11 οδηγούς της μεγάλης κατηγορίας του WRC στην Αργεντινή με αποτέλεσμα να αφήνουν ξανά την Vokswagen να κυριαρχεί. 
Η 2η ειδική του πρώτου σκέλους αποδείχτηκε πολύ σκληρή για τα αυτοκίνητα. Πρώτο… θύμα ήταν ο Μίκο Χίρβονεν που γρήγορα προσγειώθηκε στη γη μετά το βάθρο στην Πορτογαλία. Τον ακολούθησε ο Μαντς Όστμπεργκ, ο οποίος τελικά δε θα καταφέρει να διεκδικήσει μια ακόμα νίκη για τη Citroen στην Αργεντινή, αφού έσπασε την εμπρός δεξιά ανάρτηση. Πρόβλημα με το τούρμπο του i20 είχε ο Ντάνι Σόρδο με αποτέλεσμα να κινείται με μειωμένη δύναμη του κινητήρα και να πέσει πολύ χαμηλά στην κατάταξη. 
Ανάλογο θέμα αντιμετώπισε και ο πρώτος οδηγός της Κορεατικής ομάδας, Τιερί Νεβίλ, στα απογευματινά περάσματα, και ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή κατελάμβανε την 4η θέση. Ο Αντρέας Μικελσεν ολοκλήρωσε την πεντάδα των εγκαταλείψεων καταστρέφοντας το Polo R και παράλληλα χάνοντας την 3η θέση. 
Μετά από όλα αυτά τα συμβάντα το δίδυμο της Volkswagen προηγείται με άνεση. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα που με δύο ταχύτατα περάσματα από την 3η και 5η ειδική, απολαμβάνει ένα προβάδισμα 18 περίπου δευτερολέπτων από τον Σεμπαστιάν Οζιέ. Τρίτος είναι ο Κρις Μικ και τέταρτος ο Έλφιν Έβανς και οι δύο στην πρώτη τους παρουσία στη χώρα της Λατινική Αμερικής. 

Σχετικά άρθρα