Τσαϊρέλης: «Έχουμε μέταλλο νικητή»!

«Έχουμε μέταλλο νικητή και δεν χάνουμε την εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας», δήλωσε ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, ο 26χρόνος φόργουορντ του ΠΑΟΚ, μετά την πρόκριση στην ημιτελική φάση των πλέι οφ της Α1 και εν όψει των αγώνων κόντρα στον Παναθηναϊκό, που αρχίζουν την προσεχή Τρίτη (13/5, 9.30 μ.μ.) στο ΟΑΚΑ.
«Έχουμε μέταλλο νικητή, στα δύσκολα δε… χανόμαστε και δε χάνουμε την εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας», τόνισε ο Τσαϊρέλης σε συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και σχολίασε: «Θα αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό, όπως έχουμε πράξει ως τώρα στις υποχρεώσεις μας και ότι βγει. Είναι δύσκολο να προκριθούμε στην τελική φάση του πρωταθλήματος έναντι του Παναθηναϊκού, το ξέρουμε. Το πιθανότερο είναι να κληθούμε να παλέψουμε για την τρίτη θέση με αντίπαλο τον Πανιώνιο, αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα μπούμε στο γήπεδο με λιγότερο κίνητρο για τη νίκη. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα! Ούτε σκεφτόμαστε να λειτουργήσουμε ως καλός αντίπαλος του Παναθηναϊκού για… προπόνηση, ούτε θα μπούμε χαλαρά και με λιγότερο συγκέντρωση, ώστε να έχουμε ενέργεια για τη σειρά με τον Πανιώνιο».
«Τα παιχνίδια, άλλωστε, είναι συνεχόμενα, δεν έχουμε το χρόνο να μη λειτουργήσουμε αποτελεσματικά σε όλα, ούτε υπάρχει κουμπί on/of για να παίξουμε όποτε εμείς θέλουμε καλά», σημείωσε ο 26χρόνος φόργουορντ του «Δικέφαλου». «Πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση διαρκώς αυτόν τον καιρό».
«Δεν αρχίσαμε, όπως το θέλαμε, καλά τη σεζόν», παρατήρησε ο Τσαϊρέλης για την πορεία του ΠΑΟΚ την φετινή αγωνιστική χρονιά. «Κάτι που μπορεί φυσικά να συμβεί σε κάθε ομάδα, η συνέχειά μας, όμως, ήταν αποτελεσματική. Είχαμε μια τεράστια χρονιά, με υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κουραστήκαμε πολύ, σωματικά και ψυχολογικά, παρ’ όλα αυτά ανταποκριθήκαμε, νομίζω πως κάναμε το καλύτερο δυνατό που θα μπορούσαμε».
«Υλοποιήσαμε τον βασικό στόχο μας»
«Φτάσαμε, πλέον, στην τελική ευθεία, έχοντας υλοποιήσει και το βασικό στόχο που θέσαμε εξ’ αρχής, να είμαστε στην τετράδα των πλέι οφ, και τώρα περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε άλλες δύο καλές ομάδες», τόνισε ο 26χρόνος φόργουορντ του «Δικέφαλου» και αναφέρθηκε στην κριτική που δέχθηκε ο ΠΑΟΚ στην αρχή της σεζόν μετά τον αποκλεισμό από τον Άρη από το Κύπελλο Ελλάδας: «Όσοι έκριναν από το πρώτο παιχνίδι είναι οι κακοπροαίρετοι δεν πρέπει να τους δίνουμε καν σημασία. Δεν πιστεύω ότι υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ, περιμένουν πότε θα κάνεις το στραβοπάτημα για να σε αποδοκιμάσουν».
«Στο παρκέ δεν παίζει το όνομα της ομάδας, αλλά οι παίκτες της και η Κηφισιά διαθέτει καλούς καλαθοσφαιριστές, τρεις-τέσσερις εκ των οποίων αγωνίζονταν πριν από μερικά χρόνια στην Ευρωλίγκα», σχολίασε ο Τσαϊρέλης για την σειρά με αντίπαλο την Νέα Κηφισιά. «Κανένα, επίσης, παιχνίδι εκτός έδρας, δεν είναι ποτέ εύκολο», πρόσθεσε σχετικά και σε ερώτηση για την δική του παρουσία εξήγησε ότι: «Είναι αποτέλεσμα της δουλειά μου. Πρέπει και θέλω πάντα να προσφέρω το καλύτερο των δυνατοτήτων μου. Μακάρι να μπορέσω να δώσω ακόμη περισσότερα».

Σχετικά άρθρα