Οι βολές ήταν η αφορμή για το ξέσπασμα…

Το ξέσπασμα του Σάσα Βασίλιεβιτς για το επιθετικό φάουλ που χρεώθηκε στο δεύτερο ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ, ήταν απλά η αφορμή. Γιατί η αιτία, σύμφωνα με κύκλους της Νέας Κηφισιάς είναι η συνολική αντιμετώπιση που είχε η ομάδα από τους διαιτητές σε όλες τις αναμετρήσεις κόντρα στον “δικέφαλο”.
Το επιθετικό φάουλ του Βασίλιεβιτς στον Βαγγέλη Μαργαρίτη στην τελευταία περίοδο του δεύτερου ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ για την προημιτελική φάαση των πλέι οφ, δεν ήταν η αιτία του κακού αλλά η αφορμή, σύμφωνα με τους ανθρώπους της ομάδας της Κηφισιάς. Το σφύριγμα του Φούφη, απλά έκανε το Σέρβο γκαρντ της ΑΕΝΚ να εκραγεί για όλα αυτά που είχε μαζέψει μέσα του από τις συνεχόμενες, όπως ισχυρίζονται οι κύκλοι της ομάδας, κακές διαιτησίες στα παιχνίδια της Κηφισιάς με τον ΠΑΟΚ.
Οι Κηφισιώτες θεωρούν ότι οι διαιτητές αρχικά ήταν αυτοί που με τα σφυρίγματα τους καθόρισαν την τελική κατάταξη στην κανονική περίοδο και το πλεονέκτημα έδρας καθώς αυτό κρίθηκε στο ματς της Πυλαίας στις 22 Μαρτίου.
Σε ένα ματς το οποίο κρίθηκε στην παράταση οι βολές ήταν σκανδαλωδώς περισσότερες υπέρ του ΠΑΟΚ (32 βολές ο ΠΑΟΚ, 16 η ΑΕΝΚ, 25 κερδισμένα φάουλ ο ΠΑΟΚ, 13 η ΑΕΝΚ) με αποτέλεσμα η νίκη μαζί με το πλεονέκτημα έδρας να πάει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Στον 1ο αγώνα των πλέι οφ η εικόνα ήταν και πάλι η ίδια με τους διαιτητές να σφυρίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά και να κρίνουν με διαφορετικά κριτήρια τις φάσεις κάτω από τα δύο καλάθια με αποτέλεσμα οι βολές και πάλι να είναι διπλάσιες(22 ο ΠΑΟΚ, 11 η Κηφισιά).
Στο Ζηρίνειο το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι βολές ήταν 27 για τον ΠΑΟΚ, 17 για την Κηφισιά και πλέον ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του όταν και τα 3 παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν κλειστά και κρίθηκαν στις λεπτομέρειες (70-66, 75-79), όπως υποστηρίζουν οι Κηφισιώτες οι οποίοι είναι στα όρια της έκρηξης αναφορικά με την άσχημη διαιτητική συμπεριφορά που αντιμετωπίζει η ομάδα τους.
Οι άνθρωποι της Κηφισιάς μιλώντας μετά το ματς ακόμα και με τους ίδιους τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, ξεκαθάρισαν πως δεν έχουν κανένα παράπονο από την ομάδα της Θεσσαλονίκης και πως το πρόβλημα τους είναι ο τρόπος αντιμετώπισης της ομάδας από την διαιτησία και τους επικεφαλής της.

Σχετικά άρθρα