Συγκίνηση για Ζανέτι, σούπερ Ίντερ (video&pics)

Το «αντίο» του μεγάλου Χαβιέρ Ζανέτι στον κόσμο της Ίντερ, έγινε με μια… παράσταση από τους «νερατζούρι» και μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, καθώς… σκόρπισαν την Λάτσιο με 4-1, «αγκαλιάζοντας» έτσι το ευρωπαϊκό εισιτήριο…
Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τον αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα που είχε για το μεγάλο αρχηγό, αφού έπαιξε για τελευταία φορά στο κοινό του «Μάτσα»-έχει ανακοινώσει πως στο τέλος της σεζόν κρεμάει τα παπούτσια και θα βοηθήσει την Ίντερ από άλλο πόστο-και έτσι το κλίμα ήταν άκρως συγκινησιακό… Ειδικά στις κερκίδες!       

Η Ίντερ, που νίκησε μετά απο δυο αγωνιστικές και την ήττα στο ντέρμπι από την Μίλαν, ανέβηκε στους 60 βαθμούς, ούσα στην 5η θέση, στο +5 από την Τορίνο (είναι 6η και παίρνει ευρωπαϊκό εισιτήριο) και στο +6 από Πάρμα, Βερόνα και Μίλαν (έχουν 54)…  Οι «λατσιάλι», που μετά την ισοπαλία εντός έδρας (3-3) με την Βερόνα είχαν χάσει πολύ έδαφος, με την ήττα αυτή έμειναν στους 53 πόντους.  
Να αναφέρουμε πως ο Χαβιέρ Ζανέτι στα 41 του μπήκε στο γήπεδο στο 52’, στη θέση του Τζόναθαν, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Συμπλήρωσε έτσι, 614 συμμετοχές, στα 19 του χρόνια στην Ίντερ.    
Πριν από τον αγώνα, όλοι οι παίκτες της Ίντερ, έκαναν προθέρμανση φορώντας μπλουζάκια με τον αριθμό «4» προς τιμήν του. Στο κέντρο του γηπέδου υπήρχε μία μεγάλη φανέλα αφιερωμένη στον Αργεντίνο άσο, που έγραφε «Grazie» («Eυχαριστώ»). Πριν από την σέντρα χαμός έγινε, όταν ο Ζανέτ εμφανίστηκε στο γήπεδο, από τις εκδηλώσεις χαράς. Πολλοί ήταν αυτοί που έκλαιγαν!

Στο αγωνιστικό κομμάτι τα γκολ της Ίντερ σημείωσαν οι Παλαιό (7’, 37’), Ικάρντι (34’), Ερνάνες (79’). Είχε προηγηθεί η Λάτσιο με τον Μπλάβα στο 2’!


Σχετικά άρθρα