Χωρίς αντίπαλο ο Χάμιλτον

Μετά από τέσσερα Γκραν Πρι προς ανατολάς, η Formula 1 έρχεται στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Βαρκελώνη. Ο Ρόσμπεργκ είχε πάρει τη νίκη στην πρεμιέρα ενώ ο Λούις Χάμιλτον στα τρία επόμενα Γκραν Πρι σε Μαλαισία, Μπαχρέιν και Κίνα. 

Έτσι συνεχίστηκε η παράδοση και ο Βρετανός πήρε ακόμα μία νίκη, την τέταρτη συνεχόμενη, με τον Ρόσμπεργκ να τερματίζει δεύτερος. Η Μερσέντες επιβεβαίωσε την υπεροχή της με τον πιο εμφατικό τρόπο. Η γερμανικοί έκαναν το 1-2 για τέταρτη σερί φορά, κάτι που είχαν να πετύχουν από το 1955.  Ο Χάμιλτον ξεκίνησε από την πρώτη θέση και δεν την έχασε σε κανένα σημείο του αγώνα. Ο Ρικιάρντο ξεκίνησε από την τρίτη θέση στα γκριντ και σε αυτή τερμάτισε, επιβεβαιώνοντας πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση. 

Πριν τον αγώνα στη Βαρκελώνη, η Μερσέντες ήταν στους 154 βαθμούς και ακολοθούσε η Ρεντ Μπουλ με 57 και Φόρς Ίντια με 54. Στην τέταρτη θέση ήταν η Φεράρι με 52. Η σειρά εκκίνησης άλλαξε λίγο πριν την έναρξη αφού ο Σεμπάστιαν Φέτελ δέχθηκε ποινή πέντε θέσεων για αλλαγή κιβωτίου. Έτσι λοιπόν το γκριντ σχηματλιστηκε ως εξής: Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ, Ρικιάρντο, Μπότας, Γκροζάν, Ραϊκόνεν, Αλόνσο, Μπάτον, Μάσα, Χούλκενμπεργκ, Πέρεζ, Κβιάτ, Γκουτιέρεζ, Μάγκνουσεν, Φέτελ (ποινή πέντε θέσεων), Σούτιλ, Τσίλτον, Μπιανσί, Έρικσον, Κομπαγιάσι, Βερν (ποινή δέκα θέσεων) και Μαλντονάντο. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ξεκίνησε από την 15η θέση αφού δέχθηκε ποινή πέντε θέσεων, για αλλαγή κιβωτίου, αλλά τελικώς τερμάτισε στην τέταρτη θέση.

Ο Μπότας είδε πέμπτος την καρό σημαία ενώ πίσω του τερμάτισαν οι Φεράρι των Αλόνσο και Ραϊκόνεν. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Γκροζάν με την Λότους, Πέρες και Χούλκενμπεργκ.

Ο Μαλδονάδο δεν απέφυγε για άλλη μία φορά την ποινή, αφού στην επαφή του με τον Έρικσον, “εφαγε” πέντε δευτερόλεπτα. Από τον 25ο γύρο ο Ζαν Ερίκ Βερνιέ αποσύρθηκε λόγω προβλήματος στην εξάτμιση ενώ στον 39ο γύρο ο Κομπαγιάσι βγήκε εκτός με πρόβλημα στα φρένα.

Έτσι η Μερσέντες απέδειξε πως ουσιαστικά παίζει μόνη της και ο Χάμιλτον φαίνεται να μην έχει αντίπαλο φέτος.

Στη βαθμολογία των κατασκευαστών η Μερσέντες είναι μπροστά με 197 βαθμούς και ακολουθούν Ρέντ Μπουλ με 84, Φεράρι με 66 και Φόρς Ίντια με 57. 

Στους πιλότους, Χάμιλτον είναι μπροστά πλέον με 100 και ακολουθεί ο Ρόσμπεργκ με 97, Αλόνσο με 49 και Φέτελ με 45. Ο Ρικιάρντο με 39 είναι πέμπτος και Χουλκενμπεργκ στην έκτη θέση με 37. Μπότας με 34, Μπάτον με 23, Μάγκουνσεν με 20 όσους και ο Πέρεζ, συμπληρώνουν την δεκάδα.

Σχετικά άρθρα