Επίσχεση από σήμερα Δευτέρα από διαγνωστικά – εργαστηριακούς στον ΕΟΠΥΥ

12 Μαΐου 2014

Προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, αναμένονται από σήμερα Δευτέρα. Εργαστηριακοί γιατροί και διαγνωστικά κέντρα πραγματοποιούν επίσχεση, διεκδικώντας εξόφληση των οφειλόμενων από τον Οργανισμό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς και τους λοιπούς παρόχους ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ και αφορούν υπηρεσίες που έχουν παρασχεθεί από το 2010!
Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την Παρασκευή την ευχή να μην υπάρξει υψηλή συμμετοχή στην επίσχεση. Σε διαφορετική περίπτωση – είπε – η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα βρει άλλες λύσεις, οι οποίες θα είναι επώδυνες (σ.σ. προφανώς για τους παρόχους). Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τους ασφαλισμένους του Οργανισμού να καταφεύγουν εναλλακτικά στα εργαστήρια του πρώην ΕΟΠΥΥ και νυν Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ). Σύμφωνα με τον υπουργό, από τη Δευτέρα οι δομές αυτές θα λειτουργούν πλήρως.
Στο μεταξύ, σε επίσχεση προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από τις 14 έως τις 25 του μήνα και οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών γενικών, ειδικών και ψυχιατρικών κλινικών.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σαλάτα με superfood
Light & Υγιεινά
Σαλάτα με superfood