Απέκτησε Καμαρά η Καλλονή!

Μπαράζ ανακοινώσεων το πρωί της Δευτέρας από την ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής. Η ομάδα της Λέσβου ανακοίνωσε την απόκτηση του Ανρί Καμαρά από τον Παναιτωλικό, την ανανέωση του συμβολαίου του Λεοζίνιο και την παραμονή του Γιάννη Μαντζουράκη στον πάγκο για έναν ακόμα χρόνο. Παράλληλα ανακοινώθηκε πως το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στη Βόρειο Ιταλία από τις 17 Ιουλίου. 

Η ανακοίνωση για τον Ανρί Καμαρά:

«Η ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση την έναρξη της συνεργασίας της με τον διεθνή Σενεγαλέζο επιθετικό Ανρί Καμαρά.

Τα πρώτα βήματα

Ο Ανρί Καμαρά γεννήθηκε στις 10 Μαΐου του 1977 στο Ντακάρ της Σενεγάλης, ωστόσο τα πρώτα του επαγγελματικά ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στη Γαλλία για την ομάδα του Στρασβούργου. Ακολούθησαν οι ελβετικές Ξαμάξ και Γκρασχόπερς ενώ την περίοδο 2000-2003 αγωνίστηκε στη Γαλλία για λογαριασμό της Σεντάν.

Η καριέρα στη Μ. Βρετανία

Το καλοκαίρι εκείνο κάνει το μεγάλο βήμα και μετακομίζει στην Μ. Βρετανία για να φορέσει την φανέλα της Γουλβς που μόλις είχε πανηγυρίσει την άνοδό της στην Πρέμιερ Λιγκ. Εκεί ψηφίστηκε ως ο ποδοσφαιριστής της χρονιάς από τους οπαδούς της ομάδας.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η σκωτσέζικη Σέλτικ, όπου αγωνίστηκε ως δανεικός στην Γουλβς ενώ το 2005 έπαιξε ως δανεικός και στην Σαουθάμπτον. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου ο Καμαρά πήρε μεταγραφή στη Γουίγκαν, αγωνίστηκε δανεικός στη Γουέστ Χαμ (2007/08) και τον Φεβρουάριο του 2009 ως το καλοκαίρι στην Στόουκ.

Η σεζόν 2009-2010 τον βρήκε στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, στην Β’ κατηγορία της Αγγλίας.

Η πορεία στην ελληνική Superleague

Στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2010 για λογαριασμό του Ατρομήτου ενώ από τον Ιούνιο του 2011 φορούσε τη φανέλα του Παναιτωλικού, με τον οποίο την φετινή περίοδο πέτυχε 9 γκολ. Στα τέσσερα χρόνια που αγωνίζεται στα ελληνικά πρωταθλήματα (Football League & Superleague) έχει πετύχει συνολικά 32 γκολ.

Οι επιτυχίες με τα χρώματα της χώρας του

Ο Καμαρά έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ανδρών της Σενεγάλης στις 28 Φεβρουαρίου του 1999, στην ισοπαλία 1-1 κόντρα στην Νιγηρία για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα. Το πρώτο του γκολ ως διεθνής το πέτυχε κόντρα στην Μπουρκίνα Φάσο (άνοιξε το σκορ, τελικό αποτέλεσμα 2-2) για τα προκριματικά του ίδιου θεσμού. Εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, πετυχαίνοντας μάλιστα και δύο γκολ. Το 2008, έπαιξε για τελευταία φορά με την εθνική ομάδα της χώρας του, της οποίας φόρεσε το εθνόσημο συνολικά σε 99 αγώνες, πετυχαίνοντας 29 γκολ.

Καλωσορίζουμε τον Ανρί Καμαρά στην ποδοσφαιρική οικογένεια της Καλλονής μας.»

Η ανακοίνωση για Λεοζίνιο:

«Η ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Λεοζίνιο για τον επόμενο χρόνο.

Ο βραζιλιάνος άσος αποτέλεσε φέτος έναν από τους κύριους στυλοβάτες στην πορεία της Καλλονής μας προς την κατάκτηση του πολυπόθητου στόχου της παραμονής στη Superleague πετυχαίνοντας συνολικά επτά γκολ και μοιράζοντας ισάριθμες ασίστ μέσα στα 2.682 λεπτά που αγωνίστηκε.

Ο Λεό ήταν ένας από τους πέντε ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στην ψηφοφορία της Nova για την ανάδειξη του MVP της Superleague 2013-2014 ενώ ψηφίστηκε και ως ένας από τους 21 παίκτες που απαρτίζουν την ιδανικότερη ομάδα της σεζόν (Best Team). »

Η ανακοίνωση για Μαντζουράκη:

«Η ΠΑΕ ΚΑΛΛΟΝΗ και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος Νίκος Μιχαλάκης θα ήθελε να ευχαριστήσει τον προπονητή μας Γιάννη Ματζουράκη για όσα πολύτιμα πρόσφερε τη δύσκολη φετινή χρονιά στην ομάδα μας και να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας μαζί του και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.»

Σχετικά άρθρα