Τρύπα 30 εκ.στον ΟΓΑ για έξοδα κηδείας - Tα χορηγούσαν χωρίς τιμολόγια

12 Μαΐου 2014

Προς αλλαγή οδεύει το σύστημα καταβολής των εξόδων κηδείας από τον ΟΓΑ, καθώς όπως διαπιστώνεται κάθε χρόνο ο Οργανισμός χορηγούσε σε συγγενείς ασφαλισμένων 30 εκατ. ευρώ για έξοδα κηδειών, χωρίς όμως να γίνεται ενδελεχής έλεγχος των πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η εφημερίδα «Το Εθνος» ο ΟΓΑ χορηγούσε μέχρι τώρα τα έξοδα κηδειών χωρίς την προσκόμιση όλων των απαιτούμενων παραστατικών. Ζητούσε μόνο μια απλή βεβαίωση από τον ιερέα πως έγινε η κηδεία για να καταβληθούν τα χρήματα στους συγγενείς του νεκρού ασφαλισμένου (800 ευρώ). Δηλαδή, δεν χρειαζόταν, μέχρι τώρα, η προσκόμιση αναλυτικών τιμολογίων για τα ποσά που έχουν καταβληθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει θέμα φοροδιαφυγής.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή, η ζημιά του Δημοσίου, λόγω φοροδιαφυγής, καθώς δεν ελέγχονται τα απαιτούμενα τιμολόγια, μπορεί να φτάνουν τα 6 με 7 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, ερωτηματικά υπάρχουν και για το κατά πόσο υπήρξαν και άλλες παρατυπίες -π.χ. προσκόμιση πλαστών εγγράφων- από επιτήδειους, που ήθελαν να επωφεληθούν από τα «κενά» του συστήματος.

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...