Το μέλλον του ανήκει

Αναμφισβήτητα μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής ποδοσφαιρικής περιόδου είναι ο Γιώργος Κουτρουμπής. Ο κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού παρουσιάζεται κάθε παιχνίδι και καλύτερος, «χτυπώντας» πια ξεκάθαρα την πόρτα της εθνικής ομάδας.

Ήταν από τους παίκτες που παρακολούθησε αρκετά ο Φερνάντο Σάντος στη φετινή σεζόν. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα βαδίσει στην τελευταία διοργάνωση του ως προπονητής της εθνικής Ελλάδας χωρίς τον Κουτρουμπή. Αφήνει, όμως, παρακαταθήκη στο διάδοχό του να εξετάσει ενδελεχώς την πιθανότητα ο Κουτρουμπής να βρίσκεται στην αποστολή της εθνικής για την προσπάθεια που θα ξεκινήσει από Σεπτέμβριο στα προκριματικά του Euro.

Πολλοί ήταν αυτοί που επέκριναν την επιλογή του Νίκου Νταμπίζα το περασμένο καλοκαίρι να προσφέρει συμβόλαιο στον Κουτρουμπή. Αποτυχημένη σεζόν με την ΑΕΚ στην πρώτη του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία και λίγα στοιχεία που οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι θα μπορούσε όχι απλά να συνεχίσει στην κατηγορία, αλλά να κάνει και άλμα στον Παναθηναϊκό.

Ο Νταμπίζας, όμως, γνωρίζει άριστα τη συγκεκριμένη θέση και ουσιαστικά ήξερε ότι το ρίσκο ήταν μηδενικό στην περίπτωση Κουτρουμπή. Πήρε έναν ελεύθερο ποδοσφαιριστή με συμβόλαιο κοντά στα 65.000 ευρώ ετησίως. Μια επιλογή για τον πάγκο, καθώς λογίζονταν βασικοί οι Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος.

Η παρουσία του Κουτρουμπή ανάγκασε τους πάντες να αναθεωρήσουν. Στον Παναθηναϊκό ο Αναστασίου τον καθιέρωσε στο αρχικό σχήμα, τη στιγμή που οι φίλοι της ομάδας έσπευδαν να πάρουν πίσω τις αρνητικές απόψεις τους για τον 23χρονο παίκτη.

Παίκτης με μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και «διαβασμένος» ως προς τις απαιτήσεις του προπονητή του. Του αρέσει να προωθείται και να έχει τη μπάλα στα πόδια. Τόσο που ορισμένες φορές το παρακάνει, προκαλώντας την έκρηξη του Αναστασίου.

Εντελώς αθόρυβα τις τελευταίες 15 ημέρες ο Κουτρουμπής έδωσε δύο από τις πιο σημαντικές ασίστ της σεζόν. Στον τελικό Κυπέλλου έβγαλε πάσα «δεκαριού» στον Μπεργκ για το δεύτερο γκολ που έδωσε «αέρα» νικητή στον Παναθηναϊκό. Την Κυριακή κόντρα στον Αστέρα σημάδεψε το κεφάλι του Μπεργκ με σέντρα ακριβείας (εννοείται ότι είχε παραμείνει αρκετά δευτερόλεπτα στα αντίπαλα καρέ μετά από στημένη φάση υπέρ του Παναθηναϊκού).

Πρόσφατα ιταλικό δημοσίευμα έφερε τον Κουτρουμπή στο στόχαστρο της Ουντινέζε. Επίσημη πρόταση ή εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν υπάρχει προς το παρόν. Τρίτο άλμα καριέρας μέσα σε τρία χρόνια (από Καλλιθέα σε ΑΕΚ και από εκεί στον Παναθηναϊκό, τα δύο προηγούμενα); Γιατί όχι, αφού το μέλλον του ανήκει.

Σχετικά άρθρα