Ζιάγκος: «Δικαίωση και ανακούφιση»

Η ΑΕΚ με τον Βαγγέλη Ζιάγκο στον πάγκο της κατάφερε να επιστρέψει στην Α1 μετά από τρία χρόνια απουσίας, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα, με τον Έλληνα κόουτς να μιλά για την πορεία της «βασίλισσας».
Ο Έλληνας κόουτς, κατάφερε να διαχειριστεί τόσο το ρόστερ που είχε στα χέρια του, όσο και τις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετώπισε η ομάδα, και να οδηγήσει την ΑΕΚ εκεί που της αρμόζει…Στην Α1. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.
Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Κυρίαρχο συναίσθημα μετά την ολοκλήρωση αυτής της διετίας είναι η ανακούφιση και η δικαίωση. Ανακούφιση γιατί κουβαλήσαμε για 53 συνεχόμενους αγώνες το μεγάλο φορτίο και βάρος του «πρέπει», ενώ ταυτόχρονα έπρεπε να διαχειριστούμε το ειδικό βάρος της φανέλας. Η δικαίωση αφορά τις επιλογές μας στον τρόπο δουλειάς, τη φιλοσοφία και στην επιλογή ρόστερ και συνεργατών. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση που και στα δύο χρόνια συνεργασίας μου έδωσε εν λευκώ την επιλογή όλων των συνεργατών και των παικτών της ομάδας. Χωρίς κριτική και παρεμβάσεις μας στήριξαν στα καλά και στα άσχημα».
Για την επιστροφή της ΑΕΚ στην Α1, μετά από τρία χρόνια απουσίας, και αν περίμενε να γίνει τόσο γρήγορα: «Η διοίκηση πριν 2 χρόνια πήρε τη γενναία απόφαση να ξεκινήσει την αναγέννηση της ομάδας από τη Β’ εθνική θέτοντας σε ισχύ ένα πλάνο που μαζί σχεδιάσαμε και υλοποιούμε. Σύμφωνα με αυτό το πλάνο προβλεπόταν η επιστροφή της ομάδας στην Α1 μέσα στην επόμενη διετία χωρίς την πολυτέλεια αστοχιών, λαθών και χρονικών παρεκκλίσεων. Εκ των πραγμάτων δεν υπήρχε η δυνατότητα για δεύτερες σκέψεις και δουλέψαμε όλοι για τον αυτοσκοπό της επιστροφής».
Για το βάρος που είχε να διαχειριστεί: «Κλείνοντας φέτος 18 χρόνια στην ομάδα δεν θα μπορούσα να μην αντιλαμβάνομαι και να μην διαισθάνομαι την σημασία της προσφοράς σε ένα σύλλογο με τέτοια ιστορία και τέτοιο ειδικό βάρος. Στη συνολική διαχείριση καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τόσο η σπουδαιότητα του στόχου όσο κι η ποιότητα κι η προσωπικότητα των παικτών και των συνεργατών αυτής της διετίας. Τους ευχαριστώ όλους που υπέταξαν το «εγώ» τους μπροστά στο ιστορικό καθήκον που όλοι κληθήκαμε να επιτελέσουμε».
Για την επόμενη ημέρα που τον βρίσκει να έχει φέρει εις πέρας μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή:«Η επομένη ημέρα για το σύλλογο είναι ζωτικής σημασίας. Πρέπει να βρει την ομάδα υγιή και απαλλαγμένη από τις αμαρτίες του παρελθόντος που την οδήγησαν σε αυτήν την επώδυνη τριετία. Μην λησμονούμε ότι η επιλογή της επανεκκίνησης από τη Β’ εθνική έγινε προκειμένου να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί μέσα σε μία διετία η εξυγίανση του τμήματος. Οι διαδικασίες της εκκαθάρισης έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί κι η ομάδα επιστρέφει υγιής και περήφανη».

Σχετικά άρθρα