Παπανικολάου: «Να νικήσουμε όποιον βρεθεί μπροστά μας»

Το Final-4 πλησιάζει και η Ευρωλίγκα προσπαθεί να μας βάλει στο κλίμα. Σε μία σειρά από δραστηριότητες, ο Κώστας Παπανικολάου, μίλησε στους φαν του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας. Ο Έλληνας φόργουορντ απάντησε σε όλες τις ερώτησεις που του τέθηκαν και μίλησε για Ίβκοβιτς, Μπαρτζώκα, Τρινκέρι αλλά και το Τσάβι Πασκουάλ. 
Αναλυτικά ο διάλογος του Κώστα Παπανικολάου στην σελίδα της διοργάνωσης:
Εσύ κι ο Κάιλ Χάινς θα έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε τρεις τίτλους στη σειρά, αλλά αυτή την φορά όχι μαζί. Θα ήθελες να συναντηθείτε στον τελικό ώστε να είστε σίγουροι ότι ένας από τους δυο σας θα τα καταφέρει: 
«Πρώτα απ’ όλα αυτός είναι ο στόχος, να φτάσουμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν για τον τίτλο. Αν φτάσουμε στον τελικό, δεν με ενδιαφέρει ποια ομάδα θα είναι αντίπαλός μας. Θέλω να νικήσουμε όποια ομάδα βρεθεί στον δρόμο μας. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ήθελε ο Κάιλ να βρεθεί εκεί. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και του εύχομαι τα καλύτερα».
Ποιο είναι το πιο σημαντικό στοιχείο της επιτυχίας: 
«Η ομαδικότητα και η χημεία και το να δίνεις το 100% όλη την χρονιά. Μόνο έτσι θα έχεις την ευκαιρία να παλέψεις γι’ αυτά που σου αξίζουν».
Σε τρία χρόνια, κάθε σεζόν έπαιζες και για έναν σπουδαίο προπονητή. Για τους Ντούσαν Ίβκοβιτς, Γιώργο Μπαρτζώκα, φέτος για τον Τσάβι Πασκουάλ, όπως και για τον Αντρέα Τρινκιέρι στην Εθνική. Πως σε βοήθησε ο καθένας; 
«Είναι πολύ δύσκολη ερώτηση. Ο κάθε προπονητής έχει τον δικό του τρόπο να προσεγγίζει ένα παιχνίδι, τη δική του φιλοσοφία. Τους ευχαριστώ όλους για τις ευκαιρίες που μου έδωσαν, είτε εδώ, είτε στην Αθήνα, είτε στην Εθνική ομάδα. Όλοι απέδειξαν πως είναι καλοί προπονητές. Ο Ντούντα είναι σε top level για τόσα πολλά χρόνια. Ο Τσάβι Πασκουάλ βρίσκεται σε Final Four κάθε χρόνο. Ο κόουτς Τρινκιέρι βρέθηκε στους τελικους του EuroCup κι ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που κατέκτησε την Ευρωλίγκα. Αυτά τα λένε όλα νομίζω».
Τι σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό: 
«Μου λείπει η Ελλάδα, οι φίλοι μου, οι συμπαίκτες μου. Είχαμε πολύ καλές σχέσεις. Τώρα, όμως είμαι στη Βαρκελώνη. Έχω νέους συμπαίκτες, που είναι πολύ καλά παιδιά, που με βοήθησαν να προσαρμοστώ στην ομάδα και την πόλη. Το μόνο που σκεφτόμαστε εδώ είναι η δουλειά μας και τίποτα περισσότερο. Όταν παίξαμε τα δύο παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό, ήταν σκληρό το να παίζω απέναντι στην παλιά μου ομάδα και στους πρώην συμπαίκτες μου. Κάνω όμως μία νέα προσπάθεια, έχω μία νέα ευκαιρία και είναι μία νέα χρονιά. Πρέπει να αφήσω πίσω τις όμορφες αναμνήσεις και να προχωρήσω. Έχω την ευκαιρία να είμαι στο Final Four ξανά και θα δώσω ό,τι έχω για να τα καταφέρει η ομάδα μου».
Ποιος κάνει τα καλύτερα καρφώματα στη Μπαρτσελόνα: 
«Αυτό είναι εύκολο να το απαντήσω! Ο Τζόι Ντόρσεϊ».
Κέρδισες το βραβείο «Rising Star» την περασμένη χρονιά, ποιος νέος παίκτης σε έχει εντυπωσιάσει φέτος:
«Αρκετοί, όπως ο Άλεξ Αμπρίνες και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς της Παρτιζάν».
Είσαι μόλις 23 χρονών και έχεις κερδίσει δύο συνεχόμενες ευρωλίγκες, πιστεύεις ότι μπορείς να φτάσεις τους επτά τίτλους όπως ο Ντίνο Μενεγκίν; 
«Αυτό θα ήταν κάτι εκπληκτικό, αλλά είναι νωρίς για να πω κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν ξέρεις πως έρχονται τα πράγματα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δουλεύεις, να προπονήσει και να δίνεις το καλύτερο για την ομάδα. Νιώθω τυχερός που θα βρεθώ σε ακόμη ένα Final Four και που θα παλέψω για τον τίτλο. Είναι και θέμα τύχης».
Πιστεύεις ότι υπάρχουν διαφορές στις σχέσεις μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού και ανάμεσα σε αυτούς της Μπαρτσελόνα: 
«Όχι, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, γιατί κάθε ομάδα αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και κάθε χρόνο προσπαθούν να φτάσουν σε Final Four για να παλέψουν για τον τίτλο. Για να γίνε αυτό, πρέπει να υπάρχει καλή χημεία και σχέσεις ανάμεσα στους παίκτες. Αυτό γίνεται στην Μπαρτσελόνα, όπως φυσικά και στον Ολυμπιακό. Όλοι είναι φιλικοί και περνούν όμορφα μαζί παλεύοντας για τους κοινούς στόχους. Κανείς δεν βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα».

Σχετικά άρθρα