Συμβουλές της Αστυνομίας για τις ληστείες

Τα ποσοστά εγκληματικότητας στη Βραζιλία είναι τεράστια στις μεγάλες πόλεις και η αστυνομία δίνει τις απαραίτητες συμβουλές στους τουρίστες, πώς πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση που πέσουν θύματα ληστείας.
Η αστυνομία του Σάο Πάολο συμβουλεύει τους επισκέπτες για το πως θα πρέπει να συμπεριφερθούν σε μια πόλη που η βία κάνει έντονη την παρουσία της, όπως είναι το Σάο Πάολο, να μην αντιδράσουν αν πέσουν θύματα ληστείας κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
 
«Μην αντιδράσετε, μην φωνάξετε, μην τσακωθείτε». Αυτή είναι η οδηγία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι ληστές μπορεί να προχωρήσουν ακόμη και στη δολοφονία του θύματος.
 
«Οι τουρίστες κυρίως από την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ δεν βλέπουν συχνά τέτοια εγκλήματα. Εφόσον δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτά, δεν πρέπει να αντιδράσουν σε μια πιθανή επίθεση», ανέφερε ο επικεφαλής της επιτροπής ασφάλειας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Μάριο Λέιτε. Παράλληλα, συμβούλεψε τους τουρίστες να μην κυκλοφορούν με πολύτιμα αντικείμενα, ενώ θα πρέπει να αποφεύγουν να κυκλοφορούν μόνοι τους τη νύχτα.
 

Σχετικά άρθρα