Φτιάχνουμε νόστιμα lemon bars για τον απογευματινό μας καφέ!

13 Μαΐου 2014

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
1 1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Από 2 λεμόνια τον χυμό τους

 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 º C.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με το ηλεκτρικό μίξερ το μαλακό βούτυρο μαζί με τις 2 κούπες αλεύρι, τη ½ κούπα ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα σε ταψί διαστάσεων 35 x 25 εκ αφού το βουτυρώστε πρώτα και το πατικώνετε με τα χέρια σας μέχρι το μείγμα να εξαπλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Στη συνέχεια ψήστε τη βάση για 15 με 20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα απαλό χρυσό χρώμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε με μια κουτάλα την υπόλοιπη 1 / ½ κούπα ζάχαρη και το ¼ κούπας αλεύρι, τα 4 αυγά μαζί με τον χυμό λεμονιών και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Έπειτα ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Στο τέλος αφήνετε να κρυώσει καλά και κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.

 

 

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ