Με Ματσιούλις και άρωμα NBA η Λιθουανία

Η Λιθουανία θα είναι παρούσα στο μεγάλο ραντεβού του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Ισπανίας το καλοκαίρι και ο ομοσπονδιακός κόουτς, Γιόνας Καζλάουσκας ανακοίνωσε τα 24 ονόματα της προεπιλογής.

Η λίστα του Καζλάουσκας, θα μειωθεί από τους 24 παίκτες σε 15-17 τον προσεχή Ιούνιο και οι οποίοι θα ακολουθήσουν την προετοιμασία της Λιθουανίας, για το Μουντομπάσκετ.

Εκπλήξεις στην λίστα δεν υπάρχουν, αν εξαιρέσουμε ότι σ’ αυτήν δεν βρίσκεται ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Από εκεί και πέρα, ο Γιόνας Ματσιούλις του Παναθηναϊκού βρίσκεται στην 24άδα, αλλά και ο Λίνας Κλέιζα. Η συμμετοχή του παίκτη της Φενέρμπαχτσε πάντως μόνο σίγουρη δεν είναι, μιας και ακόμη δεν έχει πάρει το «πράσινο» φως από το ιατρικό επιτελείο.

Αναλυτικά οι 24 εκλεκτοί του Καζλάουσκας:

Καλνιέτις (Λοκομοτίβ Κουμπάν), Βασιλιάουσκας (Τρεφλ Σόποτ), Γιουσκεβίτσιους (Μπρεμερχάβεν), Νταμπράουσκας (Τζούκια), Γκριγκόνις (Ζαλγκίρις), Γιαναβίτσιους (Χουέσκα), Σεϊμπούτις (Λιέτουβος Ρίτας), Γκετσεβίτσιους (Λιέτουβος Ρίτας), Ντίμσα (Ζαλγκίρις), Καρινιάουσκας (Λιετκαμπέλις), Γκαΐλιους (Ολίμπια Λιουμπλιάνα), Πότσιους (Ζαλγκίρις), Γιασάιτις (Λοκομοτίβ Κουμπάν), Ματσιούλις (Παναθηναϊκός), Κουζμίνσκας (Μάλαγα), Κλέιζα (Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ), Γιανκούνας (Ζαλγκίρις), Σαμπόνις (Μάλαγα), Κ. Λαβρίνοβιτς (Βαλένθια), Μοτιεγιούνας (Ρόκετς), Βαλαντσιούνας (Ράπτορς), Ντ. Λαβρίνοβιτς (Μπουντιβέλνικ), Γιαβτόκας (Ζαλγκίρις), Καβαλιάουσκας (Λιέτουβος Ρίτας).

Σχετικά άρθρα