Διαστημικός Μαυροκεφαλής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ!

Αυτό ήταν ντέρμπι! Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης στην μεγαλύτερη διάρκειά της, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να κάνει ρεκόρ καριέρας με 32 πόντους και έτσι έφτασε εκείνος στη νίκη με 89-83 και το 1-0! 

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε έτοιμος να κλέψει τη νίκη και να κάνει το μπρέικ, αλλά η εμπειρία του Αντώνη Φώτση στα τελευταία λεπτά, η παρουσία του αρχηγού Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά πάνω από όλα η καταλυτική εμφάνιση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη έφτασαν στον Παναθηναϊκό για να κάνει το 1-0 στη σειρά. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης σε 28:06 λεπτά που πάτησε παρκέ είχε 32 πόντους με 11/16 βολές και 10/11 δίποντα, ενώ παράλληλα μάζεψε δέκα ριμπάουντ και είχε και ένα κλέψιμο!

Αν τα πρώτα τρία λεπτά της αναμέτρησης ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ είχαν όνομα, τότε θα λέγονταν… Μιχάλης Τσαϊρέλης! Ο παίκτης του «δικεφάλου» ήταν εξαιρετικός και είχε βάλει όλους τους πόντους της ομάδας του, με τον ΠΑΟΚ να πιάνει στον «ύπνο» τον Παναθηναϊκό και να προηγείται με 4-10!Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να συνέλθει από το ξεκίνημα του αντιπάλου του και μείωσε σε 9-12, για να έρθουν οι τρεις βολές του Χαραλαμπίδη και το 9-15 στα μισά της περιόδου. Ο εξαιρετικά διαβασμένος ΠΑΟΚ, συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και ανέβασε την διαφορά του στους δέκα και το 9-19, με την άμυνα του Παναθηναϊκού να «μπάζει» νερά! Ο Μαυροκεφαλίδης προσπαθούσε για τους γηπεδούχους και μείωσε σε 16-23, αλλά το τρίποντο του Κασελάκη ανέβασε και πάλι την διαφορά στους δέκα πόντους και το 16-26 στο έβδομο λεπτό. Ο Κασελάκης με νέο τρίποντο «σκότωσε» την «πράσινη» άμυνα κάνοντας το 18-31, για να απαντήσει ο Διαμαντίδης με τρεις βολές για το 21-31, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος!

Οι Μαυροκεφαλίδης και Διαμαντίδης ηγήθηκαν της προσπάθειας του Παναθηναϊκού να ανατρέψει τα δεδομένα και το σκορ μειώθηκε σε 27-33 στο 12ο λεπτό. Ο Μαυροκεφαλίδης συνέχισε να κουβαλάει μόνος του την ομάδα του επιθετικά και οι «πράσινοι» μείωσαν σε 31-35 στο 13’. Όμως ο Σούλης Μαρκόπουλος είχε στήσει την ομάδα του έτσι ώστε να κοιτάξει στα μάτια τον Παναθηναϊκό με τον ΠΑΟΚ να απαντά με ένα σερί 5-0 και να προηγείται με εννέα πόντους και το 31-40. Όσο και αν οι Διαμαντίδης και Μαυροκεφαλίδης προσπαθούσαν, ο ΠΑΟΚ είχε τις λύσεις και δεν έχασε στιγμή το προβάδισμά του και έτσι πήγε στα αποδυτήρια με το +4 και το 45-49! Οι μοναδικοί παίκτες που σκόραραν για τους γηπεδούχους στην δεύτερη περίοδο ήταν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που είχε 20 πόντους στο πρώτο μισό του ματς και ο Δημήτρης Διαμαντίδης που είχε 13!

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Παναθηναϊκός θα προσπαθούσε να ανεβάσει στροφές στην τρίτη περίοδο, με τον Ματσιούλις να μειώνει με τρίποντο σε 48-51. Με ένα εντυπωσιακό σερί 9-0 οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη κατάφεραν να περάσουν μπροστά στην αναμέτρηση, για τρίτη φορά, μετά το προβάδισμα που είχαν στην πρώτη περίοδο, και έτσι έκαναν το 57-53 στο 23ο λεπτό! Οι «πράσινοι» ανέβασαν την διαφορά τους ακόμη και στους πέντε και το 61-56, αλλά οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου αντέδρασαν άμεσα. Ο ΠΑΟΚ με ένα σερί 8-0 πήρε και πάλι τα ηνία του ματς με 61-64 και παρά την «πράσινη» πίεση, έκλεισε το δεκάλεπτο έχοντας ισχνό προβάδισμα με έναν μόλις πόντο και το 65-66.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο, με τους δύο μονομάχους να συμβαδίζουν στο σκορ. Ο ΠΑΟΚ όμως, κατάφερε να ξεφύγει με 67-70 έπειτα από λέι απ του Κούπερ, για να ισοφαρίσει ο Φώτσης σε 70-70! Οι φιλοξενούμενοι πήραν μικρό προβάδισμα με 70-74 και ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά με 79-76 με τρίποντο του Ματσιούλις στο 37ο λεπτό! Ο ΠΑΟΚ δεν είχε καμία διάθεση να παραδώσει τα όπλα και ισοφάρισε σε 81-81. Οι «πράσινοι» κατάφεραν με τέσσερις συνεχόμενους πόντους του Αντώνη Φώτση να πάρουν «ανάσα» τεσσάρων πόντων και το 85-81 στο 39ο λεπτό!

Ο Τσαϊρέλης μείωσε σε 85-83 με δύο βολές, με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη να απαντά και να κάνει το 87-83, πετυχαίνοντας τον 30ο πόντο του στην αναμέτρηση! Ο ΠΑΟΚ έκανε το λάθος και έχασε την επίθεση του και αναγκαστικά έκανε φάουλ πάνω στον Μαυροκεφαλίδη, 20 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού έκανε το 89-83 υπέρ της ομάδας του και ουσιαστικά «σφράγισε» τη νίκη των «πρασίνων», η οποία ήρθε τελικά με 89-83.

Σχετικά άρθρα