Τρόμος στο Ρίο πριν το Μουντιάλ (video)

Στις 12 Ιουνίου στις 11 το βράδυ ανοίγει η αυλαία του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Βραζιλία εκείνη την ώρα θα αντιμετωπίζει την Κροατία και εκατομμύρια ζευγάρια μάτια θα είναι στραμμένα στην χώρα της σάμπα και του καφέ.

Μολονότι το Μουντιάλ μετράει αντίστροφα λοιπόν για την τελετή έναρξης, με 29 μέρες να απομένουν για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού, η Βραζιλία αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα σε θέματα ασφάλειας. Μπορεί από την ΦΙΦΑ να διαβεβαιώνουν ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και χωρίς προβλήματα, αλλά ποιος μπορεί να ξεχάσει τις δηλώσεις του επικεφαλής της αστυνομίας του Σάο Πάολο ο οποίος είπε τις προάλλες ούτε λίγο ούτε πολύ “Μην αντιδράσετε αν πέσετε θύματα ληστείας”. Η αστυνομία της πόλης διανέμει φυλλάδια όπου αναγράφεται “Μην αντιδράσετε, μη φωνάξετε, μη διαπληκτιστείτε”.

Με αυτή λοιπόν την κατάσταση να επικρατεί στη χώρα που πρόκειται να φιλοξενήσει το Μουντιάλ και ενώ η ανησυχία έχει κορυφωθεί, είδε το φως της δημοσιότητας ένα τρομακτικό βίντεο. Στο εν λόγω βίντεο, σε έναν ερασιτεχνικό αγώνα, μετά από εκτέλεση πέναλτι η μπάλα “αναπαύθηκε” στα δίχτυα. Και οι φίλαθλοι που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση είπαν να το γιορτάσουν… πυροβολώντας στον αέρα με Καλάσνικοφ για πάνω από 35 δευτερόλεπτα! Το περιστατικό έχει βιντεοσκοπηθεί στις 4 Μαΐου στο Μπανγκού στο δυτικό Ρίο.

Σχετικά άρθρα