«Υπέγραψε ο Πουλίδο, φέρνουμε 4 παικταράδες»! (audio)

Μεταγραφικές «βόμβες» από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Νίκο Χατζηνικολάου στον REAL FM! «Έχει υπογράψει ο Πουλίδο, παίρνουμε 4 πάρα πολύ καλούς παίκτες. Φέρνουμε δύο Ελληνόπουλα, έχουμε κάνει πρόταση σε Ντιοπ, μένει ο Σαβιόλα»! Τι είπε για τις εκλογές.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακός αποκάλυψε ότι:

– Έχει ήδη υπογράψει στον Ολυμπιακό ο Άλαν Πουλίδο και αναμένονται κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα από το Μεξικό ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. 

– Θα αποκτηθούν 4 πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και αναμένονται εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες, μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

– Ο Ολυμπιακός είναι πολύ κοντά σε δύο Έλληνες παίκτες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα είναι ο Φορτούνης και ίσως ο Κονέ. «Κοντά είστε», είπε ο κύριος Μαρινάκης όταν του αναφέρθηκαν αυτά τα ονόματα.

– Ο Χαβιέρ Σαβιόλα θα μείνει και τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό. 

Ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ο Ολυμπιακός θέλει να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί και δυνατοί οι αντίπαλοί του στην Ελλάδα ώστε να βελτιωθεί και ο ίδιος στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του, επανέλαβε ότι για τα πρόσφατα επεισόδια σε Τούμπα και Λεωφόρο έχουν ευθύνη και οι διοίκήσεις των ΠΑΕ, ενώ τόνισε ότι ο Ολυμπιακός επιθυμεί τη βελτίωση της διαιτησίας. 

Όσον αφορά στις εκλογές για τον Πειραιά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε αναλυτικά για τις θέσεις του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», για την ανάγκη έργων και αξιοποίησης του φυσικού πλούτου της πόλης, την καταπολέμηση της ανεργίας με σύγχρονο τρόπο διοίκησης και την αναβάθμιση όχι μόνο του κέντρου αλλά ολόκληρης της πόλης του Πειραιά, σε κάθε γειτονιά. 

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο Νίκο Χατζηνικολάου, στον REAL FM.

Η συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Νίκο Χατζηνικολάου

– Πώς μπορεί να είναι βέβαιος ένας Πειραιώτες που επιλέγει να ψηφίσει το συνδυασμό του Μώραλη και του Μαρινάκη ως δημοτικός σύμβουλος, ότι αυτός ο συνδυασμός έχει συγκροτημένη πρόταση και σχέδιο για τον Πειραιά και δεν είναι απλώς ένα μάζεμα φίλων του Ολυμπιακούν που αποφάσισαν απλώς να κάνουν γιουρούσι στο Δήμο; 

«Ακριβώς το αντίθετο. Τις τελευταίες 30 μέρες, άνθρωποι από όλες τις παραγωγικές τάξεις, από το χώρο των τεχνών, των επιστημών, δουλέψαμε σκληρά μέρα νύχτα και φτιάξαμε ένα πρόγραμμα που δε θέλαμε να είναι απλώς ελκυστικό και να χαϊδέψει αυτιά, αλλά να είναι ένα πρακτικό πρόγραμμα που θα μπορέσει να δώσει άμεσες λύσεις. Αυτό είναι το ζητούμενο, όχι τα λόγια. Τα έργα. »

– Τί θα γίνει με τα κλειστά μαγαζιά στον Πειραιά; Έχει τρόπο ο Δήμος να βοηθήσει σ΄αυτό; 

«Βέβαια έχει τρόπο. Οι άλλοι Δήμοι δεν έχουν το λιμάνι, τη θάλλασα, τις φυσικές ομορφιές που έχει ο Πειραιάς. Πρέπει όλα αυτά να τα εκμεταλλευτούμε για το καλό των δημοτών. Κάθε χρόνο φτάνουν 2,5-3 εκ τουρίστες με τα κρουαζιερόπλοια. Αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στον Πειραιά μπαίνουν σε ένα λεωφορείο, πάνε στην Ακρόπολη και στην Πλάκα, επιστρέφουν, μπαίνουν στο πλοίο και αναχωρούν. Είναι αυτονόητο, αρκεί να έχεις δουλέψει και να μπορείς να οργανώνεις και να διευθύνεις, ότι θα πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να ξέρουν πριν φτάσουν στον Πειραιά τί είναι ο Πειραιάς. Να τους το δείξεις με ένα βιβλίο ή ένα ντοκιμαντέρ μέσα στο καράβι, να τους έχεις μια θερμή υποδοχή, έναν ωραίο περιβάλλοντα χώρο. Με έρευνες που έχουμε κάνει, αν αυτοί οι άνθρωποι μείνουν και περπατήσουν έστω και δύο ώρες στον Πειραιά αλλάζει όλη η τοπική οικονομία. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα, η ανεργία. Κι αυτή η μιζέρια στα πρόσωπα των ανέργων που τη βλέπουμε καθημερινά. Έχουμε το πλάνο να το άλλάξουμε και είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε». 

– Θα αξιοποιηθεί το Μετρό και το τραμ; Γιατί πολλοί φεύγουν από την πόλη για να πάνε στο Κολωνάκι ή στην Κηφισιά να ψωνίσουν, ενώ θα έπρεπε να είναι ο ίδιος ο Πειραιάς πόλος έλξης.

«Σας πληροφορώ ότι κάναμε μία έρευνα σε νέους ανθρώπους σχετικά με το πόσοι γνώριζαν το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά και το νούμερο ήταν απογοητευτικό, κάτω από 20 %. Αυτό είναι κατάντια, να μην ξέρουν οι Πειραιώτες τον αρχαιολογικό πλούτο του Πειραιά.. Πρέπει να προβάλλουμε όσα έχουμε, τα έχουμε και δεν κάνουμε τίποτα».

– Τί θα γίνει με τα αυθαίρετα εντός του Δήμου; Και για τον Πύργο που είναι η μεγάλη ασχήμια, αλλά αμφιβάλλω αν θα μπορέσετε να τον ρίξετε μπλέκοντας στα γρανάζια της απίστευτης ελληνικής γραφειοκρατίας.

« Έχουμε έτοιμο το πλάνο. Αυτό το στοιχειωμένο κτίριο πρέπει να κατεδαφιστεί. Είναι και σημειολογικό ώστε να δείξουμε ότι προχωράμε. Να φτιάξουμε ένα μικρότερο κτίριο, με πολύ λιγότερα χρήματα και με βάση τις σημερινές ανάγκες. Επίσης δεν μπορεί να μπαίνεις στον Πειραιά και να βλέπεις κτίρια λες και μπαίνεις σε βομβαρδισμένη πόλη. Πρέπει όλα αυτά να τα αλάξουμε και είναι μέσα στο πλάνο μας. Είναι κάτι που μας απασχολεί βλέποντας καθημερινά αυτό το άσχημο θέαμα.»

– Πως εξηγείτε την επίθεση Δρίτσα τις τελευταίες ημέρες κατά του Μώραλη, παρότι έχετε εκφράσει την πρόθεση στήριξής του αν βρεθεί στο δεύτερο γύρο αντίπαλος του Μιχαλολιάκου. Επίσης ζητούν ακροατές μια απάντηση για την εκδήλωση που έγινε στο Καραίσκάκη με πιτσιρικάδες και κάποιοι κατηγορούν τον Γιάννη Μώραλη ότι αξιοποίησε αυτή την εκδήλωση για προεκλογικούς σκοπούς.

«Ο κ. Δρίτσας τραβάει λάθος διαχωριστικές γραμμές. Του προτείνουμε να συντονίσει το βήμα και τη σκέψη του με το Δήμο Πειραιά και τα μεγάλα προβλήματά του. Οι καταγγελίες του κ. Δρίτσα έχουν τόση δόση αλήθειας όσο και ότι ο Μίκης Θεοδωράκης τον στηρίζει. Σας θυμίζω ότι ο κ. Δρίτσας αναγκάστηκε χτες να ζητήσει συγγνώμη και να αποδεχτεί το ψέμα του.  Το ίδιο θα κάνει και με εμάς. Εμείς τον θέλουμε δίπλα μας στο Δήμο Πειραιά και όχι απέναντί μας.

Όσον αφορά στην εκδήλωση, το ζητούμενο είναι ότι 7.000 παιδιά πάτησαν το γρασίδι στο Καραίσκάκη. Ήταν κάτι το ζητούσαν επίμονα επί χρόνια. Εμερίς είμαστε χορηγοί της Ολυμπιακής Επιτροπής και βοηθάμε αυτό το λειτούργημα να μαθαίνουν τα παιδάκια τον αθλητισμό. Λόγω της ηλιοφάνειας, ζήτησαν μερικά καπέλα τα οποία ούτε καν είχαν το λογότυπο του συνδυασμού. Δεν υπήρχαν ούτε γονείς, ήταν μόνο οι δάσκαλοί τους και μοιράστηκαν 200-300 καπέλα για τον ήλιο. Δεν υπήρχε καμία πρόθεση. Ολα αυτά είναι πυροτεχνήματα της τελευταίας στιγμής. Το ζητούμενο είναι τα έργα. Και να μάθουν τα παιδιά μας αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα από πολύ μικρή ηλικία». 

– Γιατί δεν μπήκατε ο ίδιος μπροστά για το Δήμο; Πολλοί έχουν την αίσθηση ότι μπροστά μπαίνει το κάρο και πίσω το άλογο. Και γιατί συνέβη αυτό. Εννοούν μήπως ο Μώραλης είναι αχυράνθρωπος του Μαρινάκη ή του Π. Κόκκαλη ή της Νταϊφά Υπάρχουν πολλά ηχηρά εφοπλιστικά ονόματα στο συνδυασμό και πολλοί θεωρούν ότι ο Μώραλης είναι βιτρίνα. …

«Θα σας το θέσω διαφορετικά. Ξέρετε πόσες προτάσεις έχει δεχτεί η Ειρήνη Νταϊφά ή ο Πέτρος Κόκκαλης ή εγώ για να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του κ. Μιχαλολιάκου; Αυτοί που μας κατηγορούν, αν κατεβαίναμε μαζί τους θα έλεγαν όχι; Μας έχουν καλέσει επανειλημμένως. Επιλέξαμε έναν άνθρωπο που τον έχουμε δοκιμάσει, έχουμε δουλέψει χρόνια μαζί, είναι τεχνοκράτης, τίμιος, εργατικός, πετυχημένος, δοκιμασμένος στα δύσκολα. Κι έχει χρόνο και διάθεση για τον Πειραιά. Επειδή εμείς σαν στρατιώτες στην προσπάθεια είμαστε δίπλα του, μας κατηγορούν. Αυτό δεν έχει λογική. Επίσης περνάμε και το μήνυμα. Όταν κατεβαίνουμε σαν απλοί στρατιώτες σημαίνει ότι βάζουμε το εγώ κάτω από το εμείς». 

Το κείμενο ανανεώνεται

Σχετικά άρθρα