Η ετυμηγορία του Αρντίλες για Μέσι

Μπορεί ο Λιονέλ Μέσι να είναι σύμφωνα με την πλειοψηφία ειδικών και μη ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της γενιάς του αλλά για να μπορέσει να μπει ση λίστα των κορυφαίων όλων των εποχών χρειάζεται ένα μετάλλιο νικητή σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αυτή είναι η ετυμηγορία και του Οσβάλντο Αρντίλες , συμπατριώτη του Αργεντινού σούπερ- σταρ της Μπαρτσελόνα και πρωταθλητή κόσμου με τους «αλμπισελέστε» στο  επί πατρίου τους εδάφους Μουντιάλ το 1978.

Ο πρώην άσος της Τότεναμ πιστεύει ότι ο Μέσι θα πρέπει να ανταλλάξει τα ουκ ολίγα τρόπαια που έχει κατακτήσει ως τώρα επί σωματειακού επιπέδου (21 αισίως όλα με τη φανέλα της Μπάρτσα) με το «άγιο δισκοπότηρο» της μπάλας. Το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Θα αντάλλασε όλα τα μετάλλια του με τη Μπαρτσελόνα με ένα τρόπαιο του Μουντιάλ. Για να μπορείς να συγκριθείς με τους κορυφαίους παίκτες όπως ο Πελέ και ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν είναι αρκετό να αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και να το κατακτήσει» δήλωσε ο Αρντίλες για τον 26χρονο Μέσι που έχει κατακτήσει μεν με την εθνική ομάδα το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων το 2005  και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 αλλά στο «κανονικό» Μουντιάλ δεν έχει μπορέσει να βοηθήσει την Αργεντινή να πάει πέραν των προημιτελικών.

Σ’ ότι αφορά τώρα τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ο 62χρονος άνεργος τα τελευταία χρόνια  Αρντίλες (τελευταίος του εργοδότης η ιαπωνική Μασίντα Ζέλβια το 2012) πιστεύει πως η παράδοση που θέλει τις ευρωπαϊκές ομάδες να μην κατακτούν το τρόπαιο σε διοργανώσεις που φιλοξενούνται στη Λατινική Αμερική μπορεί να σπάσει για  πρώτη φορά εφέτος στη Βραζιλία.

«Τρεις ή τέσσερις ομάδες από την Ευρώπη έχουν μεγάλες ελπίδες στη Βραζιλία. Αν και η Βραζιλία παίζει στην έδρα της δεν είναι μεγάλο πλεονέκτημα αυτό. Παίκτες αγωνίζονται σε διάφορες χώρες και τα πράγματα έχουν αλλάξει. Είναι πολύ μικρότερο πλεονέκτημα η έδρα από ότι ήταν στο παρελθόν» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός τεχνικός.

 

Σχετικά άρθρα