Γαλλία έτοιμη για απαντήσεις

Περασμένα αλλά και ξεχασμένα είναι για την εθνική Γαλλίας τα δυσφημιστικά γεγονότα που συνόδευσαν την παρουσία της στα τελικά του προηγούμενου Μουντιάλ και οι «τρικολόρ» είναι σύμφωνα με τον αμυντικός τους Μαμαντού Σακό έτοιμοι να δώσουν στα γήπεδα της Βραζιλίας  αποστομωτικές απαντήσεις  στους επικριτές και αμφισβητίες τους.

Οι «μπλε» πριν από τέσσερα χρόνια στη Νότια Αφρική όντας φιναλίστ της αμέσως προηγούμενης διοργάνωσης όχι απλά απέτυχαν να περάσουν από τη φάση των ομίλων αλλά είχαν μία καταστροφική εμπειρία με τους διεθνείς να μποϋκοτάρουν την προπόνηση μετά την απόφαση του τότε τεχνικού τους Ρεϊμόν Ντομενέκ να εκδιώξει από την ομάδα τον Νικολά Ανελκά μετά από διαμάχη μεταξύ τους

«Δεν μπορώ να μιλήσω για τη Νότια Αφρική γιατί δεν ήμουν εκεί μια δεν έχω ιδέα για το τι συνέβη. Όμως κοιτάζω μπροστά και μπορώ να πω  αναφορικά με τις ελπίδες διάκρισης στο Μουντιάλ ότι έχουμε ομάδα με ποιοτικούς παίκτες που αγωνίζονται σε σπουδαίες ομάδες της Ευρώπης όπως η Μπάγερν, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Λίβερπουλ , η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Γιουβέντους και η Άρσεναλ» δήλωσε στο Press Association Sport ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ και επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Αυτό που μου αρέσει στο ποδόσφαιρο είναι το απροσδόκητο όταν συμβαίνουν πράγματα που δεν πιστεύεις πως μπορούν να συμβούν. Νομίζω πως έχουμε παίκτες για να πετύχουμε στο Μουντιάλ. Κανείς δεν πίστευε πως θα γυρίσουμε το αποτέλεσμα στον 2ο αγώνα μπαράζ με την Ουκρανία αλλά τα καταφέραμε. Και τώρα πολλοί δεν περιμένουν να πάμε καλά στη Βραζιλία αλλά ίσως τους διαψεύσουμε ξανά».

 

 

Σχετικά άρθρα