Μπουκάλια με «ούζο Σαμαρά» στο υπουργείο Ναυτιλίας -Ποιος παράγει το ποτό

16 Μαΐου 2014

Ενα κιβώτιο με ούζο ξεφόρτωνε τις προηγούμενες ημέρες ένα φορτηγάκι στην είσοδο του υπουργείου Νατιλίας. Το ούζο δεν ήταν ότι και ότι αλλά... «ούζο Σαμαράς».

Οπως σημειώνει ο Βηματοδότης η επιλογή του συγκεκριμένου ούζου δεν ήταν καθόλου τυχαία. Το διάλεξαν για λόγους σημειολογικούς για να το προσφέρουν τη Δευτέρα στον πρωθυπουργό και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που θα επισκεφθούν το υπουργείο. 

Ούζο «Σαμαράς»

Πρόκειται για ένα ούζο, που όπως σημειώνει το Αθηνόραμα έχει έντονο άρωμα γλυκάνισου, βανίλιας, αμύλου, πιπεριάς και wasabi. Πρόκειται, όπως συμπληρώνει για ένα εξαιρετικό, πιπεράτο και άκρως ιδιαίτερο ούζο.

Η οικογένεια Σαμαρά από την Προύσα

Η οικογένεια που το παράγει δεν έχει καμία σχέση με αυτή του πρωθυπουργού. Η οικογένεια Σαμαρά που παράγει το ούζο στη Μυτιλήνη έχει καταγωγή από την Προύσα της Μικράς Ασίας και την Κωνσταντινούπολη. Ο Ευστράτιος Σαμαράς, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, της παρασκευής ούζου και άρχισε να το εμπορεύεται στη Μυτιλήνη. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα το 1896 μετακομίζει στο νησί, καθώς γνωρίζει τη γυναίκα της ζωής του την οποία και παντρεύεται και εγκαθιστά το ποτοποιείο του στο Γέρας.  Σήμερα 110 χρόνια μετά από την ίδρυση της ποτοποιείας η πέμπτη γενιά συνεχίζει με σεβασμό στις αξίες και την παράδοση της οικογένειας την παραγωγή ούζου. 

 Πηγή: /www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...