Παπανικολάου: «Θέλω να νικήσω τον Χάινς στον τελικό»

Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας είναι έτσι κι αλλιώς σημαντικό κίνητρο για έναν παίκτη. Για τον Κώστα Παπανικολάου υπάρχει επιπλέον κίνητρο. Να γίνει ο δεύτερος παίκτης -μετά τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που κατακτά τρεις σερί τίτλους. Την ίδια δυνατότητα έχει και ο Κάιλ Χάινς με την ΤΣΣΚΑ, αλλά ο Παπανικολάου ελπίζει ότι θα τον… νικήσει

«Πριν μιλήσουμε για τίτλο, θα πρέπει να πάμε στον τελικό. Θα ήθελα να πάμε με την ΤΣΣΚΑ στον τελικό, γιατί ο Χάινς είναι καλός φίλος μου και του το εύχομαι, αλλά αν βρεθούμε στον τελικό θέλω να τον νικήσω», δήλωσε ο «Παπ» στην As.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να συμμετέχω σε τρίτο σερί Final Four. Όταν πήγα στην Μπαρτσελόνα είχα προτεραιότητα να φτάσουμε στο Μιλάνο. Τα καταφέραμε και πλέον ελπίζω να φτάσω σε τρίτο διαδοχικό τίτλο», πρόσθεσε.

Για τις ομοιότητες μεταξύ του Ολυμπιακού και της Μπαρτσελόνα, ανέφερε: «Και οι δύο ομάδες είναι από τις κορυφαίες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια κι έχουν αφήσει το στίγμα τους τα τελευταία χρόνια».

Φυσικά ο «Παπ» ξέρει πως η Ρεάλ στον αποψινό ημιτελικό δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. «Έχουν αλλάξει κάποιοι παίκτες, αλλά έχει μείνει ο ίδιος προπονητής, ενώ κάποια συστήματα και οι αστέρες της Ρεάλ παρέμειναν. Ίσως να είναι πιο έτοιμη από το 2013. Πιστεύω πως ο ημιτελικός θα είναι ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, με πολύ τακτική ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες», τόνισε.

Σχετικά με την ενίσχυση της «βασίλισσας» στη ρακέτα σε σχέση με πέρσι, είπε: «Κάθε χρόνο και οι δύο ομάδες ενισχύονται σε συγκεκριμένες θέσεις. Η Ρεάλ έχει δυναμώσει στη ρακέτα και τα επιθετικά ριμπάουντ με την παρουσία των Μπουρούση και Μεζρί. Αυτό την κάνει πιο επικίνδυνη. Όμως κι εμείς έχουμε δυναμώσει».

Σχετικά άρθρα