Μοσχάρι νουά με σάλτσα μανιταριών και ψητά λαχανικά με μοτσαρέλα

16 Μαΐου 2014

Υλικά: μοσχάρι νουά, Κρέμα γάλακτος, Μανιτάρια σαμπινιόν, Λευκό κρασί (ξηρό), Παρμεζάνα τριμμένη, Καρότα, Κολοκύθια, πατάτες, σπαράγγια, μοτσαρέλα, αλάτι, πιπέρι, ζωμό μοσχάρι, βούτυρο, Κρεμμύδι ξερό (μικρό) ψιλοκομμένο. 

 

Τρόπος Παρασκευής:

  1. Μαρινάρουμε το Μοσχάρι με αλάτι και πιπέρι. 
  2. Κόβουμε τα Καρότα,τα κολοκύθια, τις πατάτες και τα σπαράγγια λεπτές, λοξές φέτες.
  3. Κόβουμε τα μανιτάρια λεπτές φέτες, και τις αφήνουμε ξεχωριστά από τα άλλα λαχανικά.
  4. Με το χέρι, χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τη παρμεζάνα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. 
  5. Αφήνουμε ένα τηγάνι να κάψει καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
  6. Θωρακίζουμε το Μοσχάρι ελαφρά και από τις 2 πλευρές και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Σε μια κατσαρόλα,  Σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με λίγο αλάτι. 
  8. Προσθέτουμε μετά από λίγο τα μανιτάρια και συνεχίζουμε τη διαδικασία του σοταρίσματος.
  9. Σβήνουμε με λευκό κρασί και μόλις τραβήξει τα υγρά, προσθέτουμε το ζωμό μοσχαριού και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  10. Αργότερα, προσθέτουμε την κρέμα με τη παρμεζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
  11. Ξανά βάζουμε το κρέας στη φωτιά και μαζί και τη σάλτσα  και αφήνουμε να μαγειρευτεί το κρέας σε αυτή. (προσοχή μη στεγνώσει το κρέας και σκληρύνει)
  12. Διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.
  13. Σε ένα καυτό τηγάνι,  σοτάρουμε σε βούτυρο το καρότο, τα σπαράγγια, τα κολοκύθια και τις πατάτες.
  14. Ψήνουμε σε σχαροτήγανο τη μοτσαρέλα.
  15. Σερβίρουμε στο  κέντρο του πιάτου τα λαχανικά (εκτός από τα σπαράγγια) σε στρώσεις και τοποθετούμε το κρέας από πάνω. Τελειώνουμε με τα σπαράγγια από πάνω από το κρέας και τη ψητή μοτσαρέλα σε έκτα γύρω γύρω. 




ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ