50-50 για Κιρχ ο Παναθηναϊκός

Πολλές πιθανότητες για την πραγματοποίηση μιας σπουδαίας μεταγραφικής προσθήκης έχει ο Παναθηναϊκός. Εδώ και μέρες ο Νίκος Νταμπίζας διαπραγματεύεται με τον Όλιβερ Κιρχ, τον 31χρονο μπακ – χαφ της Ντόρτμουντ και φαίνεται ότι μπορεί να καταφέρει να εξασφαλίσει την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του προτείνει.
Ο Κιρχ προτάθηκε στον Παναθηναϊκό αφού φέτος πήρε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στη Ντόρτμουντ και το συμβόλαιό του έληγε τον Ιούνιο. Ο Νταμπίζας τσέκαρε την περίπτωση και αφού διαπίστωσε ότι πρόκειται για παίκτη πρώτης γραμμής, προχώρησε στην πρόταση για διετούς διάρκειας συμβόλαιο. Ο Κιρχ αντιμετώπισε ιδιαίτερα θετικά το ενδεχόμενο να παίξει στην Ελλάδα, χώρα που εκτιμάει ιδιαίτερα κατά πως φάνηκε από τις συζητήσεις με τον ατζέντη του και όλα έδειχναν ότι θα μπορούσε να τελειώσει η μεταγραφή.
Τα πράγματα μπλέχτηκαν από την ξαφνική κίνηση της Ντόρτμουντ να του προτείνει ανανέωση συμβολαίου για ακόμα ένα χρόνο στη Βεστφαλία. Ο Κιρχ ζήτησε χρόνο από τον Παναθηναϊκό να απαντήσει, παρότι η πρόταση των Πρασίνων τον καλύπτει και οικονομικά και σε διάρκεια συμβολαίου. Εκεί βρίσκεται τώρα το θέμα και όλα εξαρτώνται από τον Γερμανό.
Ο Κιρχ έχει παίξει στην καριέρα του ως αμυντικό χαφ, ως «8άρι», ως δεξιό χαφ αλλά και ως δεξιό μπακ! Πρόκειται για ένα πολυεργαλείο με τεράστια εμπειρία λόγω της τετραετούς παρουσίας στη Γκλάντμπαχ, της τριετίας στην Αρμίνια Μπίλεφελντ, της διετίας στην Καϊζερσλάουτερν και αυτής στη Ντόρτμουντ.

Σχετικά άρθρα