Black forest σε ποτήρι

16 Μαΐου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

6 φέτες κέικ σοκολάτας
400 γραμμάρια γλυκό βύσσινο με το σιρόπι
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
100 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
50 γραμμάρια κιρς ή κονιάκ
Κακάο για το πασπάλισμα, προαιρετικά

 

 

 

 

Εκτέλεση

Βάζουμε το γλυκό βύσσινο σε σουρωτήρι για να στραγγίσει καλά.
Ζεσταίνουμε ελαφριά το σιρόπι του και προσθέτουμε το ποτό που  θα χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Σε ένα μπολ σπάμε σε κομμάτια το κέικ ή το παντεσπάνι
Περιχύνουμε με το σιρόπι.

Παίρνουμε έξι ποτήρια με πόδι.
Σε κάθε ποτήρι βάζουμε σαν βάση λίγο ποτισμένο κέικ με σιρόπι.
βάζουμε 2 κουταλιές σούπας χτυπημένη κρέμα, λίγα βύσσινα κι επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, κρέμα, βύσσινα. Κόβουμε ωραίες φλούδες σοκολάτας  (εγώ χρησιμοποιώ το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες)

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ