Κίνδυνος δάγκειου πυρετού στο Μουντιάλ

17 Μαΐου 2014

Κίνδυνος δάγκειου πυρετού υπάρχει για όσους θα ταξιδέψουν στη Βραζιλία για το Μουντιάλ, σύμφωνα με τον καθηγητή Επιδημιολογίας στο Τμήμα Ζωολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Σάιμον Χέι.

Ο καθηγητής και οι συνεργάτες του, μετά από μελέτη για την εποχιακή διακύμανση των κρουσμάτων δάγκειου πυρετού στη "χώρα του καφέ", έφτασαν στο συμπέρασμα ότι η νόσος θα βρίσκεται κοντά στην κορύφωσή της σε τρεις από τις 12 πόλεις όπου θα φιλοξενηθούν αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση τους η οποία αναρτήθηκε στην επιθεώρηση «Nature», οι πόλεις αυτές είναι η Φορταλέζα, το Νατάλ και το Σαλβαδόρ. Για την συγκεκριμένη ασθένεια δεν υπάρχουν εμβόλια ή φάρμακα και  η αποφυγή των τσιμπημάτων των κουνουπιών είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας, προσθέτει η δημοσίευση.

«Ο δάγκειος πυρετός ενδέχεται να αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα σε ορισμένες από τις πόλεις του Κυπέλλου και απαιτούνται προληπτικά μέτρα», αναφέρει ο δρ Χέι.

Ως προληπτικά μέτρα προτείνονται:

- Επιλογή καταλύματος με σήτες σε παράθυρα, πόρτες, καθώς και με κλιματισμό

- Χρήση εντομοαπωθητικών στους εσωτερικούς χώρους

- Επιλογή ρούχων που καλύπτουν τα χέρια και τα πόδια, ιδίως νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα, όταν τα κουνούπια τείνουν να τσιμπούν περισσότερο

- Εφαρμογή εντομοαπωθητικού στα ρούχα και στο εκτεθειμένο δέρμα

Τέλος ο δρ Χέι επισημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα από τις βραζιλιάνικες Αρχές για να μειωθεί ο αριθμός των κουνουπιών στις περιοχές γύρω από τα στάδια.

Πηγή: www.pamesports.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Λάο Τσε
Η Σκέψη της ημέρας
Λάο Τσε
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...