Μπλατ: «Δεν φοβόμαστε τη Ρεάλ»

Η Μακάμπι πήρε με εντυπωσιακό όσο και δραματικό τρόπο την πρόκριση για τον τελικό της Ευρωλίγκας, εκεί που περιμένει η Ρεάλ. 

Ο προπονητής των Ισραηλινών, Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πριν το μεγάλο τελικό της διοργάνωσης ότι είναι ταπεινοί αλλά παράλληλα είναι πεινασμένοι, ενώ συμπλήρωσε πως γνωρίζει τα όρια της ομάδας του.

“Η Ρεάλ είναι η πιο δυνατή ομάδα στην Ευρώπη κι έφτασε δίκαια ως τον τελικό, όπως κι εμείς. Ανυπομονώ για έναν μεγάλο τελικό. Η παρουσία σε έναν τελικό είναι κάτι που θυμάσαι για όλη του τη ζωή. Δεν ήρθαμε να το απολαύσουμε και για την εμπειρία μόνο, αλλά και για να προσπαθήσουμε να πετύχουμε απέναντι σε πολύ ισχυρούς αντιπάλους. Είμαστε ταπεινοί, αλλά πεινασμένοι. Ξέρουμε τα όριά μας, δεν έχουμε ψευδαισθήσεις πως σε πολλά παιχνίδια μπαίνουμε σαν αουτσάιντερ, αλλά όλη τη σεζόν τα έχουμε καταφέρει δείχνοντας πάθος, χαρακτήρα και πίστη”.

Ο Μπλατ μίλησε για το πως αντιμετώπισαν οι κόρες του την πρόκριση της Μακάμπι αλλά και εκείνη της Ρεάλ, ενώ ανέφερε πως δεν φοβάται η ομάδα του την “βασίλισσα”: “Οι δύο κόρες μου είδαν το ματς από ένα μπαρ στο Μεξικό και τρελάθηκαν από τη χαρά τους. Μου έστειλαν μήνυμα για συγχαρητήρια, αλλά μετά τον δεύτερο ημιτελικό, που είδαν την εμφάνιση της Ρεάλ, μού ξαναέστειλαν μήνυμα και μου είπαν ‘Μπαμπά, λυπόμαστε γι’ αυτό’. Τις δίδαξα να είναι ειλικρινείς. Είδατε τι έκανε η Ρεάλ σε μια σπουδαία ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα. Είναι λίγο, δεν θα πω τρομακτικό γιατί δεν φοβόμαστε, αλλά σίγουρα εντυπωσιακό”

Από τη μεριά των παικτών ο άνθρωπος που πέτυχε το μεγάλο τρίποντο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, στον ημιτελικό, Ντέιβιντ Μπλου είπε: “Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να βρίσκεσαι σε έναν τελικό. Νιώθω ευγνώμων που θα έχω τη δυνατότητα να αγωνιστώ σε έναν τελικό και ανυπομονώ για την Κυριακή. Όλοι θέλουν να βρίσκονται εδώ, γιατί είναι απολαυστικό”. 

Και συμπλήρωσε για το μακρινό του σουτ: “Έχω μεγαλώσει και έχω χάσει τα αθλητικά μου προσόντα, αλλά θα έπαιρνα μία προσπάθεια για τρίποντο κάθε μέρα”. 

Τέλος ο Μπλου ρωτήθηκε για το μέλλον του και απάντησε πως: “Δεν σκέφτομαι παρακάτω. Κάποια στιγμή όλοι σταματάνε την καριέρα τους”.

Σχετικά άρθρα