Στην Σανγκάη Φιλιππίδης και Στεργίου

Το 2ο Diamond League της χρονιάς θα γίνει την Κυριακή (17/5) στη Σανγκάη. Ο Κώστας Φιλιππίδης και η Τόνια Στεργίου θα είναι ανάμεσα σε σπουδαίους αθλητές που ξεκινάνε την προσπάθεια τους στη σειρά των διαμαντιών. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό στίβο, πριν από μία εβδομάδα αγωνίστηκε στο 2ο Athens Street Pole Vault, όπου ξεπέρασε τα 5,62 μ. σε έναν αγώνα διαγνωστικού χαρακτήρα για εκείνον, δεδομένο του ότι βρίσκεται στην αρχή μιας μεγάλης σεζόν.

Στη Σανγκάη, ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα θα έχει την ευκαιρία να ανέβει ακόμη υψηλότερα και θα επιδιώξει να το κάνει κόντρα σε αθλητές, όπως ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Ρενό Λαβιλενί, ο ολυμπιονίκης Ραφάελ Χολζντέπε, που ξεπέρασε τα 5,42 μ. στην Μαρίνα Φλοίσβου, και ο δεύτερος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σόποτ Μάλτε Μορ.

Τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν θα κάνει η Τόνια Στεργίου, που πριν λίγες μέρες επέστρεψε από την Κύπρο, όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Η αθλήτρια του Γιώργου Παπανδρεόπουλου, το χειμώνα τραυματίστηκε και εχασε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, και μαζί την ευκαιρία για μια καλή παρουσία, δεδομένο του ότι είχε δείξει σε πολύ καλή κατάσταση. Στο ύψος θα πάρουν ακόμη μέρος η Ρουθ Μπειτία και η Ιρίνα Γκορντέγεβα. Η Στεργίου μετά τη Σανγκάη θα αγωνιστεί στο μίτινγκ του Πεκίνου (21/5).

Σχετικά άρθρα