«Άνοδος και υποβιβασμός στην Ευρωλίγκα, εκτός η Σιένα»!

Ο πρόεδρος της Ευρωλίγκας Τζόρντι Μπερτομέου πρακτικά επιβεβαίωσε στην καθιερωμένη πρωινή συνάντηση με Ευρωπαίους δημοσιογράφους ότι το σύστημα της Ευρωλίγκας θα αλλάξει σύμφωνα με όσα έγραψε αποκλειστικά η ισπανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo» και ότι η Σιένα πιθανότατα θα χάσει τη θέση της, λόγω του οικονομικού σκανδάλου που την ταλαιπωρεί.
Όπως είπε ο Μπερτομέου: «Θα βρούμε μια φόρμουλα που κάθε χώρα θα γνωρίζει πόσες ομάδες και με ποια συμβόλαια (Α ή Β) θα έχει. Ο συνδυασμός θα γίνει μέσω του ranking των χωρών, αλλά και την βαθμολογία των 13 ομάδων, που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο». Πρακτικά αυτό σημαίνει σύμφωνα με το ισπανικό δημοσίευμα ότι οι τρεις πρώτες ομάδες του Eurocup θα έχουν την ευκαιρία να «προβιβαστούν» στην Ευρωλίγκα και επίσης οι ομάδες με συμβόλαιο τύπου Α θα βρίσκονται σε κίνδυνο να την χάσουν, όπως και τη θέση τους στη διοργάνωση.
Ο Τζόρντι Μπερτομέου ρωτήθηκε επίσης για το πρόγραμμα των τελευταίων αγώνων του Top16 και την ανάγκη όλα τα ματς να ξεκινούν την ίδια ώρα: «Δεν θέλουμε να μπούμε στη νοοτροπία και τη λογική, ότι μια ομάδα κατεβαίνει για να χάσει. Εμείς πιστεύουμε και θα συνεχίσουμε να το πιστεύουμε πως όλοι θέλουν να νικήσουν. Γι αυτό το λόγο δεν μπήκαμε στον κόπο να συζητήσουμε και να αποδεχθούμε τα σενάρια».
Τέλος, ο Μπερτομέου σχεδόν επιβεβαίωσε ότι η Σιένα θα χάσει τη θέση της στη διοργάνωση αυτό το καλοκαίρι: «Προς το παρόν η Σιένα ανήκει στην Ευρωλίγκα. Όπως καταλαβαίνετε όμως θα είναι δύσκολο να παραμείνει στην διοργάνωση».
Πηγή: eurohoops.net

Σχετικά άρθρα