Στην παράταση το 2-0 η Λιέτουβος

Στην παράταση έλυσαν τις διαφορές τους η Λιέτουβος Ρίτας με την Τριούμφ, με την λιθουανική ομάδα να φτάνει τελικά στη νίκη με 96-94 και να κάνει το 2-0 στα πλέι οφ της VTB League.

Η Τριούμφ ξεκίνησε καλύτερα και έκλεισε την πρώτη περίοδο έχοντας προβάδισμα με 17-21. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στις δύο επόμενες περιόδους, αλλά παρότι είχαν τον έλεγχο, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια διαφορά ασφαλείας. Έτσι στην τελευταία περίοδο, η Λιέτουβος Ρίτας ανέβασε στροφές και κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση με 83-83. Στο έξτρα πεντάλεπτο το “θρίλερ” συνεχίστηκε, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ αλλά η Λιέτουβος ήταν πιο εύστοχη και έτσι έφτασε στη νίκη και το 2-0. Πλέον η λιθουανική ομάδα, χρειάζεται μία ακόμη νίκη ώστε να προκριθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ήταν μια ομάδα μόνος του και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Λιέτουβος με 26 πόντους, με άξιο συμπαραστάτη του, τον Ντάριους Σονγκάιλα με 23 πόντους. Οι 33 πόντοι που σημείωσε ο Κόρι Χίγκινς δεν έφτασαν για την Τριούμφ.

Aναλυτικά τα αποτελέσματα της Κυριακής (18/05)
Λιέτουβος Ρίτας – Τριούμφ 96-94 (κ.α. 83-83) (2-0)
Κίμκι – Νίζνι (0-1)
Ούνιξ Καζάν – Κράσνιε Κρίλια (0-0)

Σχετικά άρθρα