Χέλμουτ Σμίτ: Είμαστε κοντά στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

19 Μαΐου 2014

Την είδηση έθαψαν όλα τα ελληνικά κανάλια και εφημερίδες 

Ο 95χρονος πρώην καγκελάριος, Χέλμουτ Σμιτ, προειδοποιεί για τον κίνδυνο να ξεσπάσει ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος με αφορμή την ουκρανική κρίση. Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα BIld, o σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, κατηγορεί τις Βρυξέλλες και τις αποδίδει ευθύνες για την επιδείνωση της κρίσης την Ουκρανία.

«Ο κίνδυνος να επιδεινωθεί η κατάσταση όπως τον Αύγουστο του 1914, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα», δήλωσε ο 95χρονος σοσιαλδημοκράτης, γεννημένος λίγο μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου ενώ πολέμησε με τον γερμανικό στρατό τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η κατάσταση μου φαίνεται όλο και πιο συγκρίσιμη. Η Ευρώπη, οι Αμερικανοί και επίσης οι Ρώσοι συμπεριφέρονται όπως περιγράφει ο συγγραφέας Κρίστοφερ Κλαρκ στο βιβλίο του 'Οι υπνοβάτες'», πρόσθεσε.

Ο Χέλμουτ Σμιτ εναντιώνεται κατά των υπαλλήλων και των γραφειοκρατών των Βρυξελλών αναφέροντας ότι «καταλαβαίνουν υπερβολικά λίγο την εξωτερική πολιτική, ενώ οι περισσότεροι από τους επιτρόπους μόλις που την κατανοούν».

«Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η απόπειρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ενσωματώσει την Ουκρανία. Και μετά και τη Γεωργία. Υπενθυμίζεται πως η Γεωργία βρίσκεται εκτός της Ευρώπης. Πρόκειται για μεγαλομανία. Δεν έχουμε καμιά δουλειά εκεί» τόνισε ο Χέλμουτ Σμιτ.

Παράλληλα, ο 95χρονος Σμιτ καλεί σε «πραξικόπημα» κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα έδινε περισσότερα προνόμια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Αυτό θα επιτευχθεί μόνον αν το κοινοβούλιο εξεγερθεί» υπογραμμίζει ο εμβληματικός πολιτικός.

Πηγή: www.kontranews.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Εξαρτήσεις: Ποια σημάδια προδίδουν τη χρήση κοκαΐνης;
Η κοκαΐνη είναι μία λευκή, κρυσταλλική,...
Πότε μια γυναικά κάνει απιστία;
Ποια είναι τα συναισθήματα που γεννά η...