Τρόποι με τους οποίους μπορεί να έρθει σε οργασμό η γυναίκα

19 Μαΐου 2014

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου

Επ. Καθηγητής Γυναικολογίας, Σεξολόγος

Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

Ενώ ο ανδρικός οργασμός είναι μια λειτουργία «ξεκάθαρη» από τη στιγμή που ταυτίζεται με την εκσπερμάτιση, ο γυναικείος οργασμός φαίνεται ότι εμπεριέχει πολλά ακόμα «μυστήρια» και για τα δύο φύλα!... 

Ο οργασμός στη γυναίκα είναι μια αντανακλαστική λειτουργία που ξεκινάει από τον εγκέφαλο και καταλήγει στα γεννητικά της όργανα. Όσον αφορά τα ερωτικά μηνύματα που οδηγούν σε οργασμό, συνήθως ξεκινούν από τις πρωτεύουσες ερωτογενείς ζώνες που είναι η κλειτορίδα και το έξω τριτημόριο του κόλπου. Βασικό ρόλο στον οργασμό της γυναίκας παίζει η κλειτορίδα. Ο οργασμός στη γυναίκα ξεκινάει πάντα από τον ερεθισμό της κλειτορίδας που μεταφέρεται στον κόλπο, όπου υπάρχουν οι μύες του περινέου, η σύσπαση των οποίων έχει αποτέλεσμα την αίσθηση οργασμού στη γυναίκα. Στην πραγματικότητα όμως, οι συσπάσεις αφορούν ολόκληρο το γεννητικό σύστημα και συνοδεύονται από γενικότερα φαινόμενα ολόκληρου του οργανισμού. Μια γυναίκα χωρίς προβλήματα στο σεξ έχει τη δυνατότητα του οργασμού, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι η κάθε της σεξουαλική επαφή πρέπει υποχρεωτικά να καταλήγει σε οργασμό. Η επίτευξη του οργασμού κάθε φορά εξαρτάται από την επιθυμία της και την επιθυμία του συντρόφου της, όπως επίσης και από τον επαρκή ερεθισμό της στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ή του αυνανισμού. Το άγχος και ο φόβος παραμορφώνουν την επιθυμία και καταστέλλουν τη διέγερση. Μια γυναίκα έχει επαρκή επιθυμία και διέγερση όταν νιώθει ψυχοσυναισθηματικά ολοκληρωμένη και ασφαλής, ενώ παράλληλα εισπράττει το σεβασμό, το ενδιαφέρον και την ερωτική επιθυμία του συντρόφου της.                                                                                                                                  Ο οργασμός δεν έχει σχέση με την ηλικία που θα κάνει για πρώτη φορά σεξ η γυναίκα. Σε όποια ηλικία και αν ξεκινήσει την σεξουαλική της ζωή, οι πρώτες της επαφές θα είναι συνήθως ανοργασμικές. Μαθαίνοντας να κάνει σεξ και αυξάνοντας την εμπειρία της, αρχίζει να έχει οργασμικές κορυφώσεις.  Η δυνατότητα για οργασμό δεν εξαντλείται όσο μεγαλώνει η γυναίκα. Ο οργασμός διατηρείται μέχρι το τέλος της σεξουαλικής της ζωής, αν και η ένταση του περιορίζεται κάπως μετά την εμμηνόπαυση.

 

Κάθε γυναίκα έχει την προσωπική της οργασμική έκφραση.

Κλειτοριδικός οργασμός, είναι ο οργασμός που προέρχεται από τον άμεσο ερεθισμό της κλειτορίδας.

Κολπικός οργασμός, είναι ο οργασμός που προέρχεται από τον έμμεσο ερεθισμό της κλειτορίδας και με ουσιαστική συμμετοχή του κόλπου. Ο έμμεσος ερεθισμός της προκαλείται κατά την διάρκεια της συνουσίας, από τις παλίνδρομες κινήσεις του πέους στον κόλπο, που έχει σαν αποτέλεσμα την ρυθμική κίνηση και ερεθισμό των εξωτερικών τοιχωμάτων του κόλπου και της κλειτορίδας, όπως επίσης προκαλείται και από την τριβή της κλειτορίδας επάνω στην ηβική σύμφυση του άντρα κατά τη διάρκεια της συνουσίας.

 

   Πολλές γυναίκες δεν έχουν οργασμό κατά την διάρκεια της παραμονής του πέους στον κόλπο, αλλά έχουν μ' άλλους τρόπους (χέρι, στόμα του συντρόφου, σφίξιμο των μηρών κ.λ.π.) όπου υπάρχει πιο άμεσος και έντονος ερεθισμός της κλειτορίδας. Αν η έλλειψη κολπικού οργασμού ενοχλεί το ζευγάρι, το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με τη βοήθεια ειδικών ασκήσεων, στα πλαίσια ειδικής σεξοθεραπείας ζεύγους.

   Στον άντρα ο οργασμός διαρκεί μόλις 5 δευτερόλεπτα. Στη γυναίκα λίγο περισσότερο, ιδιαίτερα μάλιστα αν είναι πολυοργασμική. Η ικανοποίηση που προσφέρει ο οργασμός δεν έχει σχέση με τη διάρκειά του. Γι αυτό το λόγο η «χρονομέτρηση» του οργασμού δεν συμβάλλει στην ενίσχυση της ποιότητας της ερωτικής επαφής και δεν αποτελεί ενδεικτικό στοιχείο πιο ικανοποιητικού σεξ.

   Σε σχέση με τον άντρα, η γυναίκα έχει το προνόμιο περισσότερων οργασμών σε μια σεξουαλική επαφή. Ο αριθμός αυτός (1 έως 5 συνήθως) μπορεί να αλλάζει κάθε φορά και ο πρώτος οργασμός είναι πάντα πιο έντονος. Η δυνατότητα αυτή της γυναίκας να έχει περισσότερους οργασμούς πολλές φορές την οδηγεί στο «κυνήγι» των πολλών οργασμών, κάτι που μπορεί να της προκαλέσει μεγαλύτερο άγχος και λιγότερη απόλαυση. Ο λόγος για τον οποίο πολλοί ασχολούνται με τον αριθμό των οργασμών, οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί στοιχείο που μπορεί να μετρηθεί με αριθμούς, σε αντίθεση με την ποιότητα του οργασμού, για την οποία δεν υπάρχει αντικειμενική βαθμολογία!...

   Οι άντρες δεν μπορούν να έχουν περισσότερο από έναν οργασμό στη διάρκεια μιας σεξουαλικής επαφής επειδή το πέος χαλαρώνει αμέσως μετά την εκσπερμάτιση και μεσολαβεί πάντα κάποιος χρόνος μέχρι την επόμενη στύση.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
Μαρί***** ****
05:49 Παρασκευή 8/09/2017
Μπορει ο γυναικολογος μου να καταλάβει ότι αυνανιζομαι
Βασι***** ****
14:40 Παρασκευή 13/01/2017
Καλησπερα σας γιατρεειμαι 2 χρονια με το αγορι μου που είναι η πρωτη μου σχεση και θελω να σας ρωτησω τρια πραγματαΜου αρεσει πολύ ο οργασμος1Ερχομαι πολύ ευκολα σε οργασμο από τον κολπο μου και μετα κουράζομαι και μου φευγει η σεξουαλικη ορεξη και θελω καποια ωρα για να ξανα ερθω σε οργασμοοπως στους αντρεςτι μπορω να κανω για να γινω πολυοργασμικη2Με το αγορι μου προσπαθουμε να ερθω σε οργασμο από την κλειτοριδα μου γιατι μου λεει πως είναι τελειο και θα εχω συνεχεια οργασμούς αλλα όταν με τριβει εκει και με ακουμπάει σε κατι που είναι σαν μπιλακι εκει πανω εγω ανατριχιάζω και με ενοχλεί παρα πολύαλλα σε καθημερινη βαση εχω ανατριχίλες στην κλειτοριδα μου και την ακουμπαω και μου φευγουντι θα κανω για να ερθω σε οργασμο από την κλειτοριδα μουΜια φορα ηρθα μονο αλλα ειχα βαλει ένα στικακι αποσμητικο στο αιδοιο μου και ετριβε και την κλειτοριδα μου και μολις τελειωσα από τον κολπο κατευθείαν τελειωσα και από την κλειτοριδα μου3Πως θα καταφερω το skirtingδηλαδή να εκτοξευτ0οουν τα υγρα μου όπως το σπερμα του αντραΑυτά σας ευχαριστω πολύ θα περιμενω απαντηση σας
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ