Ενα σπουδαγμένος Μουσουλμάνος για τον Ολυμπιακό

Στους μικρούς του Άγιαξ δεν έκανε αλλά ποδόσφαιρο έπαιξε και παράλληλα σπούδασε. Ενας Ολλανδός με καταγωγή από το Μαρόκο που προσεύχεται πέντε φορές την ημέρα, λατρεύει τα αρώματα και τον ύπνο μισεί τα λαχανάκια Βρυξελλών.
Ο Νορντίμ Αμραμπάτ γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου του 1987 στο Νάαρντεν της Ολλανδίας. Οι γονείς ήταν μενάστες στις Κάτω Χώρες, γεννημένοι στον Μπεν Ταιέμπ στο Μαρόκο.
Πριν από περίπου πέντε χρόνια, κλήθηκε να επιλέξει αν θα αγωνιστεί την Εθνική Ολλανδίας ή αυτή του Μαρόκου. Μια επιλογή ανάμεσα στην λογική και το συναίσθημα όπως ο ίδιος είχε πει. Τελικά, την 1η Οκτωβρίου του 2009 ανακοίνωσε ότι νίκησε το συναίσθημα και έπαιξε στο Μαρόκο.
Εκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην HSV De Zuidvogels. Εκεί τον ανακάλυψαν οι άνθρωποι του Άγιαξ. Επαιξε για τρια χρόνια αλλά οι τραυματισμοί του και οι… αργοπορημένες επιστροφές από τις διακοπές τον οδήγησαν στον ερασιτεχνικό σύλλογο, τη Huizen. Επόμενος σταθμός η FC Omniworld για την ολλανδική First Division και πρώτη χρονιά με 14 γκολ σε 36 αγώνες. Η Φένλο τον άρπαξε και λίγο αργότερα ήρθε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ομάδα Νέων της Ολλανδίας. Με την φανέλα της Φένλο τη σεζόν 2007/08 έπαιξε σε 33 ματς και σημείωσε 10 τέρματα.
Στη διεκδίκησή του μπήκαν Φέγενορντ, Άγιαξ, Αϊντχόφεν, Ουτρέχτη και Χέρενφεν από την Ολλανδία και η Σταντάρ Λιέγης από το Βέλγιο. Τελικά την 1η Μαρτίου του 2008 ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αϊντχόφεν υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο έναντι του ποσού των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ.
Επαιξε στην Αϊντχόφεν για τρία χρόνια και σε 75 αγώνες σκόραρε 12 φορές. Στις 3 Ιανουαρίου του 2011 πήρε την μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει την Ολλανδία υπογράφοντας για 4,5 χρόνια στην τουρκική Καϊσερισπορ αντί του ποσού των 1,1 εκατ. ευρώ. Έπειτα από μια σεζόν στην Καϊσερισπορ (2011/12) και 6 γκολ σε 38 ματς κατέληξε στην Γαλατά με πενταετές συμβόλαιο. Τον πρώτο χρόνο έπαιξε σε 34 ματς και φέτος δόθηκε δανεικός στη Μάλαγα όπου σε 13 συμμετοχές είχε 2 γκολ και 5 ασίστ.Παράλληλα με το ποδόσφαιρο, ο Αμραμπάτ ολοκλήρωσε και τις σπουδές. Συγκεκριμένα, το 2009 πήρε το πτυχίο του από το πανεπιστήμιο INHOLLAND στο Μάνατζμεντ την Οικονομία και το Δίκαιο. Η πτυχιακή του διατριβή αφορούσε τη σύγκριση των ακαδημιών της Αιτχόφεν με αυτές της Φένλο.
Δώδεκα πράγματα για τον Αμραμπάτ εκτός γηπέδων

Η πρώτη δουλειά που έκανε στην Ολλανδία ήταν να πλένει πιάτα
Είναι φανατικός μουσουλμάνος και προσεύχεται πάντα πέντε φορές την ημέρα.
Συχνά απαγγέλει στίχιους από το κοράνι που θεωρεί ότι διώχνουν το κακό μάτι.
Οι γονείς του ζουν στο σπίτι που έχουν στην Ταγγέρη του Μαρόκου.
Εχει δύο αδέρφια, τον Σιουφιάν και τον Μοχάμεντ.
Σύμφωνα με τα Τουρκικά δημοσιεύματα έχει σχέση με την Ουμίτ Ακμπουλούτ, η οποία είναι και μάνατζέρ του.
Το αγαπημένο του μάθημα στο σχολείο ήταν τα μαθηματικά.
Λατρεύει τα αρώματα και μισεί τα λαχανάκια Βρυξελλών.
Δεν θέλει ποτέ να τον ξυπνά κάποιος.
Ο καλύτερός του φίλος από τον χώρο του ποδοσφαίρου είναι ο επιθετικός της Σάλκε, Ιπραχίμ Αφελάι.
Πρότυπά του ήταν πάντα ο Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι
Δίνει το 2,5% του ετήσιου εισοδήματός του σε άπορους στο Μαρόκο.

Σχετικά άρθρα