Καυτηριάζει τον Πλατινί ο Καντονά

Ο Ερίκ Καντονά με αφορμή το ντοκιμαντέρ που ετοίμασε για το Μουντιάλ με τίτλο “Looking for Rio” έριξε τα βέλη του στον Μισέλ Πλατινί, για το γεγονός ότι ζήτησε από τους βραζιλιάνους πολίτες να σταματήσουν τις διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

“Ο κόσμος πρέπει να ακουστεί”, υποστήριξε ο άλλοτε διεθνής παίκτης των τρικολόρ, επικρίνοντας τον συμπατριώτη του, ενώ αναφέρθηκε και στον “πόλεμο” που έχει ο Πλατινί με τον Σεπ Μπλάτερ για την προεδρία της FIFA.

“Θέλει να γίνει πρόεδρος, ο Μπλάτερ θέλει να μείνει. Ο Μπλάτερ παραδέχεται ότι το Κατάρ είναι μια κακή ιδέα, αλλά λέει ότι ήταν ιδέα του Πλατινί. Κάποιοι κριτικάρουν το Μουντιάλ στο Κατάρ, άλλοι αυτό της Βραζιλίας. Ο Πλατινί ήταν εκείνος που έδωσε το Ευρωπαϊκό U21 στο Ισραήλ, στο οποίο καταπατούνται εξίσου τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ έδωσε ένα Ευρωπαϊκό στην Ουκρανία, η οποία επίσης δεν αποτελεί παράδειγμα δημοκρατίας”, συμπλήρωσε ο Καντονά.

Στον επίλογο του ντοκυμαντέρ εξήγησε γιατί συμβαίνει όλο αυτό: “Έτσι είναι η πολιτική όταν φτάνεις σε αυτό το επίπεδο. Ο Πλατινί ήταν ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, μια κορυφαία προσωπικότητα των γηπέδων, αλλά σήμερα είναι ένας πολιτικός σαν όλους τους άλλους. Ίσως πάντως αυτό να είναι το μόνο θετικό: ένας πρώην παίκτης να γίνει επικεφαλής της FIFA”.

Σχετικά άρθρα