Στον αέρα επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, καταργούνται πόροι και ταμεία

21 Μαΐου 2014

Τα Ταμεία Επικουρικής Ασφάλισης βρίσκονται ήδη στο κόκκινο. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται ότι δίδεται η χαριστική βολή.
Βάσει μνημονιακής υποχρέωσης της χώρας από 1η Ιουλίου καταργούνται συνολικά 47 πόροι υπερ τρίτων, καταργούνται δηλαδή, οι πόροι 28 ταμείων και ουσιαστικά μπαίνουν σε περιπέτειες τόσο οι επικουρικές συντάξεις που δίνουν, όσο και τα εφάπαξ.

Μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015 καταργούνται, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” μια σειρά διατάξεων που προέβλεπαν την είσπραξη κοινωνικών πόρων υπέρ των φορέων κοινωνικής ασφάλισης του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων και των Επαγγελματικών Ταμείων Υποχρεωτικής Ασφάλισης, αλλά και οι διατάξεις που αφορούν το Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών και τον ΟΑΕΕ.

500.000.000 ευρώ το χρόνο χάνουν τα Ταμεία


Επί της ουσίας λοιπόν εκτός από τη δραματική μείωση στην κρατική επιχορήγηση, βάσει μνημονίου και πάλι, τα Ταμεία χάνουν και τις εισφορές που υπολογίζονται σε μισό δισεκατομμύριο το χρόνο.

Η μαύρη τρύπα που προκύπτει δεν μπορεί να καλυφθεί, καθώς η χώρα μαστίζεται από ανεργία και έτσι μόνο για μειώσεις και όχι για αυξήσεις φόρων μπορούμε να μιλάμε και έτσι παραμένει άγνωστο πως θα επιβιώσουν τα Ταμεία.

 

Δείτε αναλυτικά ποιοι πόροι και από ποιο Ταμείο καταργούνται

 

Πηγή εφημερίδα

Πηγη www.madata.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ