Μας τάζουν λαγούς με πετραχήλια για να μη συντριβούν στις ευροεκλογές;

21 Μαΐου 2014

Το πρόγραμμα για την Εθνική Ανάπτυξη, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μουσείο Μπενάκη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στις δυσκολίες που περνάει η χώρα μας, ωστόσο βάλαμε τα θεμέλια για μια νέα τροχιά ανάπτυξης. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Πέρα από την οδυνηρή κρίση έγιναν στην Ελλάδα κοσμογονικές αλλαγές. Πετύχαμε τη μεγαλύτερη μείωση ελλειμμάτων. Προωθήσαμε τις μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα ήταν πρώτη στις επενδύσεις το 2013. Μειώσαμε το χρέος, περιορίσαμε τους τόκους χωρίς να μεσολαβήσει χρεοκοπία.

Οι τόκοι θα μειωθούν περαιτέρω το Φθινόπωρο. Η Ελλάδα αποκατέστησε την αξιοπιστία της στο εξωτερικό. Μπήκαμε στο μνημόνιο το 2010 όταν οι αγορές αρνούνταν να μας δανείσουν. Τώρα μας αποδέχονται οι αγορές και βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων. Τώρα προχωρούμε στην ανάπτυξη. Μέχρι τώρα βάζαμε τα θεμέλια της ανάπτυξης. Τώρα χρίζουμε μία νέα Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας, όχι του κρατισμού, μία νέα Ελλάδα που διεκδικεί και κερδίζει. Αυτή τη νέα Ελλάδα θεμελιώνουμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας γυρίσει πίσω στην κρίση και στα μνημόνια».

« Για πρώτη φορά υιοθετούμε Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο Σύγχρονο και Ολοκληρωμένο» ανάφερε ο πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι «το σχέδιο  "Ελλάδα 2021", θα αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο της χώρας και θα δημιουργήσει 770.000 θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα 4 χρόνια. Η ανεργία ήδη έχει αρχίσει να μειώνεται και ότι μέχρι το 2020 η ανεργία θα έχει πέσει κάτω από το ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Όσον αφορά τη φορολογία που επιβάλλεται στους πολίτες, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι στόχος είναι το ΦΠΑ να μην ξεπερνά πουθενά το 12% και ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής σε όλα τα εισοδήματα, να μην ξεπερνά το 33%. Ο κ. Σαμαράς, εξήγγειλε επίσης χαμηλότοκα δάνεια για φοιτητές (εφόσον περνάνε τα μαθήματά τους) και τα οποία θα ξεπληρώνουν, αφού πιάσουν δουλειά.

Πηγή: www.kontranews.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σε ποια φαγητά ξεσπάμε όταν έχουμε στρες;
Στρες, Άγχος και Διατροφή: Το στρες και το...
Εργαζόμενη μητέρα: Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο...
Κάπου στη μέση του δρόμου της ζωής μου κι...