Φτιάξτε πικάντικη κασερόπιτα με καλαμπόκι και λουκάνικο από την Αργυρώ!

21 Μαΐου 2014

Υλικά συνταγής

5-6 φρέσκα τρυφερά κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
50 γρ. βούτυρο
1 χωριάτικο λουκάνικο αποφλοιωμένο και ψιλοκομμένο
3/4 φλ. καλαμποκάλευρο ή πολέντα
3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τριμμένο κασέρι
2 κ.γ. μπέικινκ πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
2 μεγάλα αβγά
1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
1 στραγγιστό γιαούρτι
2/3 φλ. γάλα
2 κ.σ. στακοβούτυρο λιωμένο
1½ φλ. καλαμπόκι βρασμένο
3 κ.σ. σχοινοπρασο ψιλοκομμένο
μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε την πιπερίτσα, τα φρέσκα κρεμμύδια και το λουκάνικο για 4'-5´χωρίς να πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
2. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλαμποκάλευρο η πολέντα ψιλή. Για πιο τραγανό αποτέλεσμα βάλτε μισό μισό καλαμποκάλευρο και πολέντα.
3. Βάζουμε σε μπολ τα αλεύρια, το κασέρι, το μπέικινκ πάουντερ και τη σόδα και τα ανακατεύουμε καλά. Κάνουμε λακκούβα στη μέση.
4 .Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βρασμένο καλά στραγγισμένο καλαμπόκι, τα σοταρισμένα υλικά,το σχοινόπρασο και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Τα ρίχνουμε στο αλεύρι και με κουτάλι απαλά ανακατεύουμε ίσα να ενωθούν τα υλικά.
5. Αδειάζουμε το μίγμα σε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος καλά βουτυρωμένο.
6. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 25' μέχρι να ροδίσει καλά και να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα. Ζεστό είναι τέλειο αλλά και κρύο θα σας εντυπωσιάσει.

Mερίδες: 10
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά

Argiro.gr 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ