«Να γίνει ο Πανελευσινικακός σταθερή αξία»

Ο Πρόεδρος του Πανελευσινιακού, Γιάννης Φιλίππου, έκανε έναν μικρό απολογισμό για τη φετινή σεζόν της ομάδας του και αναφέρθηκε και στο μέλλον της ομάδας της Ελευσίνας αλλά και τους στόχους της.

Ο Γιάννης Φιλίππου παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του Πανελευσινιακού και τόνισε ότι το προπονητικό επιτελείο έχει την πλήρη στήριξη της διοίκησης και ανέφερε ότι στόχος είναι ο Πανελευσινιακός να αποτελέσει σταθερή αξία στο ελληνικό μπάσκετ.

Πρόεδρε, πώς κρίνετε τη φετινή πορεία της ομάδας;

«Όλοι οι φίλαθλοι της Ελευσίνας και όχι μόνο, πίστευαν ότι η ομάδα μας στη δεύτερη χρονιά της στην BasketLeagueΟΠΑΠ θα έκανε πολύ καλύτερη πορεία από την πρώτη, κυρίως λόγω της εμπειρίας αλλά και της έδρας, καθώς την μισή χρονιά πέρυσι αγωνιστήκαμε στο Περιστέρι. Η πίστη αυτή μεγάλωσε όταν στο πρώτο γύρο η ομάδα μας έκανε πέντε νίκες και πάλευε όλα τα παιχνίδια είτε εντός είτε εκτός. Όμως στο δεύτερο γύρο η εικόνα μας άλλαξε και βρεθήκαμε πολύ κοντά στην πτώση. Παρ’ όλα αυτά, είτε γιατί μας έδωσε ο Θεός ότι μας είχε στερήσει σε πολλά παιχνίδια φέτος και πέρυσι, με τον Απόλλωνα, τον ΠΑΟΚ κ.α. είτε γιατί τιμώρησε κάποιους άλλους, η ομάδα μας για ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ θα αγωνίζεται στην BasketLeagueΟΠΑΠ. Για την πόλη μας την Ελευσίνα αλλά και για όλο το ΘΡΙΑΣΙΟ αυτό είναι μια τεράστια επιτυχία και μόνο έτσι πρέπει να τη βλέπουμε».

-Τι δεν πήγε καλά στο δεύτερο γύρο;

«Η Διοίκηση της ομάδας παίρνει αποφάσεις ψύχραιμα κι όχι εν θερμώ. Συζητάμε πάντα με τους προπονητές και κάθε φορά γινόμαστε σοφότεροι. Η Α1 είναι μια δύσκολη κατηγορία καθώς όλες οι ομάδες μέσα στην χρονιά, ανάλογα τις οικονομικές τους δυνατότητες, μπορούν να κάνουν διορθώσεις και ξαφνικά να αλλάζουν επίπεδο. Το ίδιο μπορεί να συμβεί αντίθετα γι’ αυτές που δεν μπορούν.

Έτσι από τον αγώνα στην Πάτρα και μετά είχαμε συνεχής και σοβαρούς τραυματισμούς του Φαγιέ, του Νίκου, του Μαγκουνή, του Τέρνερ αλλά και μικρότερους όπως του Μάντζαρη, του Τζόουνς, του Αράπη και του Δημάκου. Το αποτέλεσμα ήταν η ομάδα να χάσει το ρυθμό της, να φορτωθούν περισσότερο κάποιοι παίκτες όπως ο Παπαμακάριος, ο Τέρνερ και ο Μάντζαρης και να έχουν φυσιολογική κόπωση προς το τέλος του πρωταθλήματος.

Δεν είχαμε την πολυτέλεια να αντικαταστήσουμε έγκαιρα κάποιους παίκτες, παρά την επιμονή των προπονητών και όταν αυτό έγινε ήταν αργά. Οι συνεχείς ήττες στον δεύτερο γύρο έριξαν την ψυχολογία όλης της ομάδος και το άγχος άρχισε να μας πνίγει όλους.

Ίσως κάποιος να θέλει να προσθέσει και άλλους λόγους και να ρίξει ευθύνες στη Διοίκηση, στους προπονητές ή στους παίκτες. Βεβαίως όλοι έχουν την ευθύνη τους όμως όλοι έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους. Απλά στο δεύτερο γύρο θέλαμε αλλά δεν μπορούσαμε».

Τι πρέπει να περιμένουν φέτος οι φίλαθλοι της ομάδας;

«Η φετινή χρονιά θα είναι ακόμη πιο δύσκολη. Οι ομάδες που παρέμειναν συν αυτές που ανέβηκαν (ΑΕΚ, Κόροιβος) είναι ομάδες ισχυρές, με δυνατές έδρες και μεγάλη ιστορία.

Εμείς θα χτίσουμε μια νέα ομάδα με παίκτες που θέλουν να διακριθούν και με όσο το δυνατόν προσεγμένες επιλογές ξένων. Οι προπονητές μας σοφότεροι από τις δύο προηγούμενες χρονιές και αντιμέτωποι με την πρόκληση της αμφισβήτησης είμαστε σίγουροι πως θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για τους στόχους της ομάδας.

Άλλωστε κόντρα σε πολλές εν θερμώ κριτικές πολλών φιλάθλων, η διοίκηση όχι μόνο στηρίζει το Γιώργο Σκαραφίγκα και τους συνεργάτες του, το Μιχάλη Μαντζιώρη, τον Λευτέρη Τσαουσίδη και τη Βασιλεία Γκουζίνη, αλλά γνωρίζει ότι τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα θα έρθουν μόνο από αυτούς που και ικανοί είναι και αγαπούν, όσο λίγοι, την ομάδα μας.

Όμως πρέπει όλοι να καταλάβουν, ότι σε αυτό το επίπεδο, όσο και να το θέλουμε, οι νίκες όλο και πιο δύσκολα θα έρχονται. Μακάρι να βρεθούν περισσότεροι χορηγοί και η ομάδα μας να μπορέσει να αποκτήσει παίκτες για το «κάτι παραπάνω.

Ας μη γελιόμαστε όμως. Αυτό όλο και πιο δύσκολο γίνεται εξαιτίας της κρίσης και η κριτική καφενείου χωρίς την παραμικρή βοήθεια στην ομάδα, μόνο κακό της κάνει».

Τι μήνυμα απευθύνει η ομάδα στον κόσμο της;

«Θέλουμε να ενισχύσει την ομάδα είτε με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας, που σύντομα θα κυκλοφορήσουν, είτε με την παρουσία του σε κάθε δραστηριότητα της ομάδας. Έχουμε ανάγκη τις ιαχές, όχι τις βωμολοχίες και το σεβασμό στους αθλούμενους δικούς μας ή αντιπάλους.

Πρέπει να στηρίξουν το έργο που κάνει ο Πανελευσινιακός όχι μόνο στην πρώτη ομάδα των Ανδρών αλλά και στη γυναικεία και κυρίως στην Ακαδημία. Έχουμε ανάγκη τη συμβολή των διαφημιζομένων, τοπικών και μη, μέσω των χορηγιών στο Σύλλογο. Ετοιμάζουμε φέτος άλλο ένα ενδιαφέρον πακέτο χορηγιών και όπως κάθε χρόνο είμαστε έτοιμοι να προβάλλουμε με τον καλύτερο και τον πιο αποδοτικό τρόπο τους χορηγούς που μας κάνουν την τιμή να μας στηρίζουν.

Οι φίλαθλοί μας θέλουμε να χαίρονται, που αυτή η ομάδα, ο Πανελευσινιακός μας, αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο και να είναι υπερήφανοι για αυτήν είτε χάνει είτε κερδίζει. Πρέπει ο καθένας να κρίνει καλοπροαίρετα για να διορθώνονται τα λάθη, χωρίς αφορισμούς και παλαιολιθικές νοοτροπίες.

Τα τελευταία δέκα χρόνια το μπάσκετ του Πανελευσινιακού από την αφάνεια, έφτασε στην κορυφή και συμμετέχουν σε αυτή πάνω από 400 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, με έντεκα αγωνιστικά τμήματα και με σημαντικές πλέον επιτυχίες. Όλα αυτά έγιναν με σύνεση, με μεγάλη υπομονή αλλά κυρίως με μεγάλο κόπο και ατέλειωτες ώρες αφοσίωσης.

Καλώ λοιπόν κάποιους που κάνουν κριτική, έναν – έναν προσωπικά, πριν πυροβολήσει, να τα σκεφτεί όλα αυτά και αν έχει καλύτερο σχέδιο, ας έρθει να συζητήσουμε και εγώ πρώτος θα είμαι να σταθώ δίπλα του για το καλύτερο της ομάδας. Μέχρι τότε η Διοίκηση του Πανελευσινιακού θα συνεχίζει την ίδια συνταγή που έφερε όλες τις επιτυχίες μέχρι σήμερα.

Αυτοσκοπός μας δεν είναι ο πρωταθλητισμός. Είμαστε αφοσιωμένοι στην προάσπιση του προτύπου που έχουμε επιλέξει και πάντα θα λέμε ότι αγωνιζόμαστε για τη χαρά του αθλήματος. Ο μεγάλος μας στόχος είναι ο Πανελευσινιακός να αποτελέσει σταθερή αξία στην Ελληνική Καλαθοσφαίριση».

Σχετικά άρθρα