Μαρινάκης: «Όλα για έναν καλύτερο Πειραιά»

Για την τελική εκλογική αναμέτρηση στον Πειραιά μίλησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. 

Για τη μεγάλη προσπάθεια και το πρόγραμμα του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ» μίλησε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της πειραϊκής εκκλησίας ο Βαγγέλης Μαρινάκης. 

Η συνέντευξη του κ. Μαρινάκη:

«Ευχαριστούμε τον κόσμο του Πειραιά που ανταποκρίθηκε στο μήνυμά μας για έναν καλύτερο Πειραιά. Για έναν Πειραιά που όλοι θέλουμε. Για έναν Πειραιά που θα μας κάνει όλους περήφανους. Την Εκκλησία κάποιοι δεν πρέπει να την αγγίζουν. Είναι κάτι Ιερό. Είναι κάτι το οποίο το χρειαζόμαστε. Αυτός είναι βασικός κανόνας. Αυτό είναι πρώτο και βασικότερο.

Δεύτερον, εμείς έχουμε ένα τεκμηριωμένο πρόγραμμα που ακόμη και χθες, στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, για το πώς θα αναπτυχθεί η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, είδαμε ακριβώς αυτά που λέμε εμείς εδώ και 40 μέρες. Αυτά που λέει το πρόγραμμα μας. Δηλαδή να κάνουμε τον Πειραιά ναυτιλιακό κέντρο της Μεσογείου.

Σε ό,τι αφορά στη ναυτιλία, οι προγραμματικές δηλώσεις κάνουν λόγο για 70.000 νέες θέσεις εργασίας. Εμείς λέμε ότι τουλάχιστον 30.000 θέσεις εργασίας θα πάνε στο κέντρο της ελληνικής ναυτιλίας, που είναι ο Πειραιάς. Μιλούν για 225.000 νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο του τουρισμό. Εμείς λέμε ότι από την στιγμή που ο Πειραιάς γίνεται προορισμός για 2,5-3 εκατομμύρια τουριστών που φτάνουν το χρόνο, να έχουν ενημερωθεί για το τι είναι ο Πειραιάς. Να μάθουν για τις φυσικές του ομορφιές. Για το αρχαιολογικό Μουσείο. Αυτοί θα περπατήσουν τον Πειραιά για δύο ώρες και αλλάζουν την τοπική οικονομία. Μιλάμε για άλλες 5.000 νέες θέσεις εργασίας. Άρα, κάνοντας τον Πειραιά ως το ναυτιλιακό κέντρο της Μεσογείου, συν ότι οι τουρίστες θα ξέρουν τι είναι ο Πειραιάς και που πρέπει να πάνε στον Πειραιά, αλλάζουν την τοπική οικονομία. Λύνουμε το πρόβλημα της ανεργίας.

Θέλουμε να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα νέα παιδιά. Να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα πρόσωπα των γονιών τους. Στον παππού και τη γιαγιά που αξίζουν τη φροντίδα και την προσοχή μας και θέλουν να βλέπουν χαρούμενα τα παιδιά τους. Τους οφείλουμε όλοι μαζί και ο καθένας μας ξεχωριστά. Τη ζωή μας, την πόλη μας, την πατρίδα μας. Αυτά είναι πολύ βασικά. Όχι γιατί είναι απόμαχοι ή ανήμποροί, αλλά γιατί πρέπει να τους ανταποδώσουμε με τη φυσική μας παρουσία, την συντροφιά, την υποστήριξη. Ο Δήμος Πειραιά οφείλει να θέσει ως προτεραιότητα την παροχή υπηρεσιών και δράσεων στους συμπολίτες μας, της τρίτης ηλικίας. Αυτό είναι βασικό μας μέλημα από την πρώτη στιγμή που θ’ αναλάβουμε τον Δήμο.

Όπως σας είπα πριν, αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός χθες σε ό,τι αφορά στις θέσεις εργασίας, τη ναυτιλία, τον τουρισμό και το ΕΣΠΑ, για πως θ’ αντλήσουμε τα χρήματα που χρειάζονται για να κάνουμε τα έργα που πρέπει στον Πειραιά, τα έχουμε γράψει εδώ και 30 μέρες σε ένα τεκμηριωμένο και σωστά οργανωμένο πρόγραμμα. Γι’ αυτό δουλέψαμε μέρα νύχτα. Για να μπορέσουμε να το πραγματοποιήσουμε. Ο κ. Μώραλης από χθες αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί όλα αυτά που γράψαμε στο πρόγραμμα είναι σωστά δουλεμένα και μπορούν να πραγματοποιηθούν. Άρα, λοιπόν, από τη στιγμή που υπάρχει δέσμευση από την Κυβέρνηση και από τους αρχηγούς των κομμάτων ότι θα υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα ανάπτυξης, ο Πειραιάς έχει τον πρώτο λόγο. Νομίζω ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Πώς είναι δυνατόν όταν είσαι στον Πειραιά, σε έναν ευλογημένο τόπο, έχεις τη θάλασσα, όλες αυτές τις φυσικές ομορφιές, έχεις το μεγαλύτερο λιμάνι, να μην μπορείς να κάνεις πράγματα; Να μην μπορείς να δώσεις στους Πειραιώτες; Να μην μπορούν οι Πειραιώτες να βλέπουν έργα και όχι λόγια; Αυτό είναι το ζητούμενο.

Έχουμε βγάλει και ειδικό πρόγραμμα για τα ΑΜΕΑ. Θέλουμε να κάνουμε τον Πειραιά μια πόλη που όλοι οι πολίτες είναι ίσοι. Με σεβασμό, εξυπηρέτηση και φροντίδα για τα άτομα με αναπηρία. Όπως σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης που σέβονται τα άτομα με αναπηρία, έτσι και εμείς, στον Πειραιά, πρέπει να κάνουμε μια καινούργια αρχή. Να έχουν όλοι το δικαίωμα να ζουν σε μια ανθρώπινη πόλη που τους φροντίζει όλους με σεβασμό. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Προχωράμε σε έργα ανακατασκευής πεζοδρομίων και δημιουργίας ειδικών ραμπών για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Αναβαθμίζουμε τη δημοτική συγκοινωνία με δέκα Mini bus, εξοπλισμένα με ράμπες. Πράγματα, δηλαδή, που έπρεπε να έχουν ήδη γίνει. Δίνουμε κίνητρα σε επαγγελματίες να δημιουργηθούν χώροι προσβάσιμοι σε άτομα με κινητικές δυσκολίες. Δημιουργούμε βρεφονηπιακό και παιδικό σταθμό για ΑΜΕΑ με εξειδικευμένο προσωπικό. Όλα αυτά έπρεπε να έχουν ήδη γίνει. Είναι κάτι το οποίο δουλέψαμε τεκμηριωμένα και όμορφα για να μπορέσει αυτό να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από φροντίδα και πάνω απ’ όλα από σεβασμό.

Για μας είναι χρέος μας να βοηθάμε την πόλη, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τα συσσίτια να μειωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό θα γίνει αν βρει δουλειά ο κόσμος. Αυτό έχει σημασία. Να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, τα κατάλληλα έργα και ο κόσμος να βρει δουλειά και να μπορεί να ζει με αξιοπρέπεια.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να βοηθήσουμε την Εκκλησία στο κοινωνικό της έργο. Κι αυτό δεν είναι μόνο τα συσσίτια, αλλά και πολλά άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει. Μπορεί να τη βοηθήσει ο Δήμος και οι ιδιώτες. Πιστεύω ότι θα υπάρξει βοήθεια από πολλούς, που μέχρι τώρα δεν το έχουν πράξει. Όταν δουν ότι γίνεται ένα πραγματικό έργο και ξέρουν ότι τα χρήματα τα οποία θα δώσουν θα πιάσουν τόπο, θα βοηθήσουν. Η προσπάθεια που έχουμε κάνει μέσα σε λίγες μέρες, την έχει αγκαλιάσει ο Πειραιώτης και η Πειραιώτισσα. Όταν ξεκινήσουμε το έργο μας στο Δήμο, πάρα πολλοί άνθρωποι που είχαν αμφιβολίες για το τι γίνεται αν θελήσουν να βοηθήσουν, βλέποντας ότι τα έργα προχωρούν, ότι γίνεται σωστή διαχείριση, είμαι σίγουρος ότι θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και θα δείτε έναν διαφορετικό Πειραιά.  Αυτό θέλουμε όλοι.

Πιστεύω ότι μετά από 20 εργάσιμες μέρες, στις οποίες δουλέψαμε μέρα νύχτα, ήρθαμε πρώτοι σε ψήφους, δίνοντας ένα τίμιο αγώνα, δικαιωθήκαμε. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και αυτό μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε την Κυριακή. Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίσουμε και ο Πειραιάς να αλλάξει πραγματικά σελίδα. Να δούμε έργα στον Πειραιά. Να δούμε ανθρώπους να χαμογελούν. Να δούμε ανθρώπους να έχουν δουλειά. Να δούμε ότι παράγουμε έργο. Όλα αυτά τα περιμένουν όλοι οι Πειραιώτες, χωρίς καμία εξαίρεση. Εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε τον Πειραιά. για να κάνουμε έργο. Για να κάνουμε έναν καλύτερο Πειραιά. Εμείς δεν αρκούμαστε στα αυτονόητα.

Έχουμε πει ότι ρίχνουμε το βλέμμα στη θάλασσα. Από εκεί ξεκινάμε τον τίμιο αγώνα μας. Για τις νέες γενιές των Πειραιωτών. Πυξίδα σε αυτή την πορεία ανάπτυξης και δημιουργίας  είναι οι επιτυχίες μας στον επαγγελματικό τομέα, στον Ολυμπιακό, στις οικογένειές μας. Ό,τι έχουμε κάνει εκεί, θέλουμε να το κάνουμε για τον Πειραιά. Να δούμε τον Πειραιά να γίνεται ναυτιλιακό κέντρο για ολόκληρη τη Μεσόγειο. Ο Πειραιάς να γίνεται αυτόνομος τουριστικός προορισμός. Να δημιουργήσουμε άμεσα κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης. Να επιστρέψει ο αθλητισμός στις γειτονιές μας. Κάθε γειτονιά να έχει χώρους άθλησης. Να έχει χώρους πρασίνου. Να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης μας. Ο Πειραιάς να βρει ξανά τη χαμένη του αίγλη. Πιστεύω ότι όλα αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του Πειραιά που περιμένουμε να δούμε. Με λίγα λόγια και πολλή δουλειά.

Καλώ όλους τους Πειραιώτες να ψηφίσουν την Κυριακή για να αλλάξουμε όλοι μαζί τον Πειραιά. Θέλω επίσης να τους καλέσω στην κεντρική ομιλία, στο Πασαλιμάνι, την Παρασκευή στις 20:00, ν’ ακούσουμε τον Γιάννη Μώραλη, σε μια γιορτή για τη Δημοκρατία και τον Πειραιά μας».

Σχετικά άρθρα