«Θα μας απασχολήσει ο Καραγκούνης»

Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νίκος Νταμπίζας, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στους «πράσινους» ο Γιώργος Καραγκούνης.

Αναλυτικά, ο Νίκος Νταμπίζας μίλησε για:

τον απολογισμό της χρονιάς: «Η χρονιά κλείνει πολύ πετυχημένα για το σύλλογο, με τις όποιες δυσκολίες υπήρχαν στο ξεκίνημα της σεζόν. Υπήρχαν μεγάλες δυσκολίες, ήταν μια τελείως καινούρια ομάδα, σε μια νέα εποχή για το σύλλογο, με δυσκολίες που υπήρχαν στην αρχή και προέκυψαν στην πορεία, όπως η αλλαγή προπονητικού κέντρου. Ανταποκριθήκαμε πάρα πολύ καλά και χειριστήκαμε τα θέματα που προέκυψαν με βάση τις αρχές που είχαμε θέσει από την αρχή. Ήμασταν ξεκάθαροι σε όλα και πετύχαμε πεντακάθαρες νίκες σε όλα τα επίπεδα, μέσω κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Ό,τι πετύχαμε ήρθε με βάση το πλάνο, τις αρχές και τη σταθερότητα που επιδείξαμε. Ο σύλλογος είναι γεννημένος να πρωταγωνιστεί, αλλά υπάρχουν ιδιάζουσες καταστάσεις και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε για να έχουμε διαρκή βελτίωση».

τη σημασία της αδειοδότησης: «Η αδειοδότηση ήταν μια τεράστια νίκη και είναι πολύ σημαντικό το εξωαγωνιστικό κομμάτι. Την κερδίσαμε και νομίζω πως πρόκειται για κάτι σπουδαίο, εξίσου σημαντικό με όσα πέτυχαν τα παιδιά μέσα στο γήπεδο. Χωρίς την αδειοδότηση και τις προσπάθειες έξω από τον αγωνιστικό χώρο, οι προσπάθειες μέσα στο γήπεδο δεν θα είχαν αποτέλεσμα. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους που προσπάθησαν γι’ αυτό».

την αντιμετώπιση των κρίσεων: «Έγινε μια διαρκής αξιολόγηση της ομάδας και πλέον έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το τι ακριβώς έχει πετύχει. Είναι σημαντικό πως στις δύσκολες στιγμές μιλούσαμε όλοι την ίδια γλώσσα και δεν παρεκκλίναμε. Εκεί είναι το πιο σημαντικό, στις στιγμές πίεσης να βάζουν όλοι πλάτη για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Διαχειριστήκαμε πολύ καλά τις ήττες μας, αλλά εξίσου σημαντικό είναι το πώς θα διαχειριστούμε και τις νίκες μας. Αυτό που μάθαμε από τη φετινή χρονιά πρέπει να είναι οδηγός μας για το αύριο. Πρέπει να συνεχίσουμε με σταθερότητα, πλάνο, συνέπεια λόγου-πράξεων και ειλικρίνεια σε όλες μας τις συναλλαγές».

την παρουσία μόνο του Καπίνο στην Εθνική: «Σέβομαι τις αποφάσεις του κ. Σάντος, αλλά θεωρώ πως θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότεροι από ένας παίκτης στην αποστολή για το Μουντιάλ, συνυπολογίζοντας το βάρος του συλλόγου και τις αντιξοότητες που αντιμετώπισαν οι παίκτες. Θεωρώ και ευελπιστώ πως μελλοντικά θα είναι περισσότεροι οι παίκτες μας στην Εθνική».

τον μεταγραφικό σχεδιασμό: «Ένας μεταγραφικός σχεδιασμός πρέπει να καλύπτει όλους τους αστάθμητους παράγοντες στη διάρκεια της σεζόν. Αρχίσαμε με έναν συγκεκριμένο σχηματισμό, αλλά δεν είμαστε δογματικοί και τον αλλάξαμε. Η ομάδα πέτυχε να έχει πλουραλισμό στα στοιχεία των παικτών για να μπορούν να καλύψουν το β’ πλάνο. Δεν είναι μόνο να φέρεις καλούς παίκτες. Πλέον μιλάμε και για έναν μεγαλύτερο αριθμό παιχνιδιών, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερες ανάγκες στο ρόστερ. Θεωρώ πως θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις απαιτήσεις».

τον Γιώργο Καραγκούνη: «Ο Γιώργος είναι ένα κεφάλαιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να αναφέρομαι σε ονόματα. Θεωρώ πως είναι μια από τις περιπτώσεις που θα μας απασχολήσει, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε σίγουρα ότι θα έρθει ή ότι αποκλείεται θα έρθει. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι στο ρόστερ μας θα υπάρχουν παίκτες που θέλουν να είναι στον Παναθηναϊκό κι έχουν όραμα. Για μένα το όραμα δεν έχει ηλικία. Πιστεύω ακράδαντα στη θέληση και την ψυχή».

τους Μπαϊράμι και Πέτριτς: «Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να κρίνουμε τους άλλους αξιοκρατικά και να συνυπολογίσουμε όλα τα στοιχεία. Ο Μπαϊράμι θα μείνει στην ομάδα μας, πιστεύουμε στο ταλέντο του. Και ο Πέτριτς δεν είχε την ετοιμότητα που όταν τη βρει θα βοηθήσει πολύ την ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε την υγεία του συλλόγου μέσα κι έξω από το γήπεδο. Θα πρέπει να σεβαστούμε κάθε ευρώ του συλλόγου, είτε είναι για το Απήλιον, είτε για κάποια μεταγραφή. Καλώς ή κακώς αυτή είναι η κατάσταση του συλλόγου. Για μας προτεραιότητα έχει γη βελτίωση των συνθηκών στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Πρέπει να σεβαστούμε τους ανθρώπους που είναι ήδη στο σύλλογο και να τους δώσουμε όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να αποδώσουν όπως πρέπει».

Σχετικά άρθρα