Εμφανίσεις μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό

Με τρεις προκρίσεις στους τελικούς και ισάριθμες ελπίδες μεταλλίων ολοκληρώθηκαν τα προκριματικά των οργάνων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που φιλοξενείται από χθες στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Καλύτερη εμφάνιση και πρωτιά για το αδιαφιλονίκητο φαβορί του χρυσού μεταλλίου, Λευτέρη Πετρούνια, που στα προκριματικά των κρίκων βαθμολογήθηκε με 15.566 ενώ αμέσως καλύτερες επιδόσεις από τον Φαν Χέλντερ με 15.500 και τον Τσολάκ με 14.966. Στο έδαφος ο Λευτέρης Κοσμίδης έκανε πρόγραμμα που αξιολογήθηκε με 15.200, ελάχιστα πίσω μόνο από τον Σατίλοφ που πήρε 15.233. Οι δυο τους θα δώσουν μάχη για το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της Κυριακής. Την τρίτη καλύτερη επίδοση έκανε στο μονόζυγο ο Βλάσης Μάρας με 14.733, όσους είχε και ο Μόζνικ πίσω από τον Ζόντερλαντ και τον Σρε. Αυτή ήταν η επανεμφάνιση του Μάρα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Ο Βασίλης Τσολακίδης δεν αγωνίστηκε λόγο ενοχλήσεων στον αυχένα. Σημειώνουμε ότι αυτή την ώρα μένει να αγωνιστεί ένα ακόμα γκρουπ αθλητών που πάντως λογικά δεν θα ανατρέψει την κατάταξη. Στο σύνθετο ομαδικό η Ελλάδα μέχρι στιγμής είναι έβδομη.

Σχετικά άρθρα