Με ποινική δίωξη στον β' γύρο ο Χρ. Κορτζίδης

23 Μαΐου 2014

Ποινική δίωξη εις βάρος του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρ.Κορτζίδη για την υπόθεση του δυστυχήματος στο λούνα παρκ, όπου έχασε τη ζωή του ο 13χρονος Βασίλης, άσκησε χθες η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η δίωξη που αντιμετωπίζει ο κ. Κορτζίδης (σε πλημμεληματικό βαθμό) αφορά παράβαση καθήκοντος και ασκήθηκε βάσει του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο καταλόγιζε ευθύνες στον Δήμο Ελληνικού αλλά και στον ίδιο τον δήμαρχο για τη λειτουργία του λούνα παρκ. Στο πόρισμα-καταπέλτης κατά του δημάρχου επισημαινόταν, μεταξύ άλλων, ότι:

• Η παραχώρηση-εκμίσθωση από τον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης κοινόχρηστων χώρων για την εγκατάσταση και λειτουργία του λούνα παρκ, επί του δημοτικού πάρκου Αφροδίτης το 2013, δεν είχε γίνει νόμιμα.

• Οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στηρίχθηκαν σε διατάξεις που δεν εφαρμόζονται για την εγκατάσταση και λειτουργία λούνα παρκ, αλλά μόνο σε περιπτώσεις παραχώρησης δημοτικών χώρων για επιστημονικούς ή καλλιτεχνικούς σκοπούς. Ο χώρος που χρησιμοποιούσε η εταιρεία ήταν 2.450μ2, έναντι των 700μ2 που είχαν μισθωθεί.

• Ο Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης δεν είχε εκδώσει άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης λούνα παρκ στη «HAPPY FUN ΕΠΕ» και συνεπώς η μισθώτρια εταιρεία μη νομίμως είχε εγκαταστήσει και λειτουργήσει στον συγκεκριμένο δημοτικό χώρο τη δραστηριότητα λούνα παρκ.

• Οι υπηρεσίες και τα όργανα του δήμου, παρότι εισέπρατταν τακτικά το μίσθωμα για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, δεν είχαν ζητήσει ποτέ τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά αδειοδότησης της εγκατάστασης.

• Ο παραχωρηθείς χώρος δεν πληρούσε τις ελάχιστες αποστάσεις από νόμιμες κατοικίες ούτε είχαν εξεταστεί κρίσιμα ζητήματα όπως η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Εthnos.gr ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας
Ανέκδοτο της ημέρας