“Κομμένο” το βοδινό στο Μεξικό

Το πάθημα του 2011 στη διάρκεια του Gold Cup, δεν έχει ξεχαστεί ακόμη από τους Μεξικανούς και ειδικά από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Μιγκέλ Χερέρα που απαγόρευσε στους παίκτες του να τρώνε βοδινό κρέας στη διάρκεια της προετοιμασίας.
Πέντε παίκτες της εθνικής ομάδας είχαν βρεθεί να έχουν κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας clenbuterol, μίας ουσίας που χρησιμοποείται παράνομα από κρεατέμπορους που θέλουν να «μαλακώσουν» σκληρά βοδινά κυρίως κρέατα.
Όταν αργότερα αποδείχθηκε ότι η ουσία αυτή υπήρχε στον οργανισμό των παικτών από κατανάλωση βοδινού κρέτατος, η ΦΙΦΑ τους απάλαξε αλλά το κακό είχε γίνει.
Από τους πέντε αυτούς παίκτες ο γκολκίπερ Γκιγιέρμο Οτσόα και ο αμυντικός Φραντσίσκο Ροντρίγκεζ είναι στην αποστολή και για το Μουντιάλ.
Ο Χερέρα πήρε στην αποστολή της ομάδας στην προετοιμασία σεφ στον οποίο έδωσε ρητή εντολή να μην μαγειρέψει ποτέ βοδινό κρέας.
Παράλληλα αρκετό καιρό πριν είπε στους παίκτες ότι πρέπει να βγάλουν το βοδινό κρέας από την διατροφή τους, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσουν οι υποχρεώσεις τους στο Μουντιάλ.

Σχετικά άρθρα