Φτιάχνουμε πολίτικες τηγανητές μελιτζάνες με ντομάτα και γιαούρτι

23 Μαΐου 2014

Τι χρειαζόμαστε:

Για τις μελιτζάνες:

  • 5 μελιτζάνες φλάσκες (εποχής για να είναι λευκόσαρκες δίχως σπόρια)*
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλατοπίπερο

 

Για την σάλτσα ντομάτας:

  • 4 μέτριες ντομάτες πολτοποιημένες
  • ¼ κ.γλ. ζάχαρη (αν οι ντομάτες είναι λίγο ξινές)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

 

Για το γιαούρτι:

  • 300 γρ. γιαούρτι (4% λιπαρά)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
  • 1 κ.γλ. αποξηραμένο δυόσμο
  • αλάτι



Πώς το κάνουμε:

  1. Τοποθετώ τις πολτοποιημένες ντομάτες σε ένα σκεύος με την ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και βράζω σε μέτρια θερμοκρασία (5/9) για 15’, μέχρι να ψηθεί και να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτω το ελαιόλαδο. Αφήνω στην άκρη την σάλτσα να κρυώσει.
  2. Ετοιμάζω την σάλτσα γιαουρτιού αναμιγνύοντας όλα τα υλικά μαζί και την διατηρώ στο ψυγείο δροσερή.
  3. Πλένω και κόβω τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες. Αφαιρώ κάθετες λεπτές λωρίδες φλούδας (ανά 2 εκ.).
  4. Στην συνέχεια κόβω τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους 3 εκ. και τις αφήνω για 15’ σε αλατόνερο, τις ξεπλένω και τις στύβω ελαφρά με το χέρι.
  5. Τις στεγνώνω πάνω σε απορροφητικό χαρτί (για να μην πιτσιλάνε όταν τις τηγανίζω) και ζεσταίνω το λάδι.
  6. Μόλις ζεσταθεί (δίχως όμως να καεί) το λάδι, τηγανίζω τις μελιτζάνες να πάρουν χρώμα (για 8-10' συνολικά) και τις αφήνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
  7. Τις μεταφέρω σε πιατέλα σερβιρίσματος και τις αλατοπιπερώνω ελαφρά.
  8. Σερβίρω τις μελιτζάνες με την σάλτσα ντομάτας και την σος γιαουρτιού με σκόρδο. Καλή απόλαυση!

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Φροντίζω οι μελιτζάνες να μην είναι εκτός εποχής γιατί θα έχουν σπόρια και θα είναι μαυριδερές.




Διαβάστε περισότερο: www.sintagespareas.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ