Αγαπημένες αγκινάρες α λα πολίτα

<h3>Tι χρειαζόμαστε:</h3>
<div class="rr_ingredients">
<ul class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">2 πακέτα αγκινάρες κατεψυγμένες (περίπου 800 γρ. και τα 2 μαζί)</li>
<li class="rr_method_list">χυμός 1 λεμονιού</li>
<li class="rr_method_list">άνηθος ψιλοκομμένος κατά προτίμηση</li>
<li class="rr_method_list">3-4 πατάτες σε τέταρτα</li>
<li class="rr_method_list">2 καρότα σε ροδέλες</li>
<li class="rr_method_list">1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο</li>
<li class="rr_method_list">1 φλ. ελαιόλαδο</li>
<li class="rr_method_list">αλάτι</li>
<li class="rr_method_list">πιπέρι</li>
</ul>
</div>
<h3>Πώς το κάνουμε:</h3>
<ol class="rr_method_list">
<li class="rr_method_list">Σωτάρετε στο λάδι τις αγκινάρες, το κρεμμύδι, τα καρότα, το κρεμμύδι</li>
<li class="rr_method_list">Καρυκεύετε και προσθέστε το λεμόνι, τον άνηθο και τόσο νερό ώστε να τα σκεπάζει</li>
<li class="rr_method_list">Σιγοβράστε μέχρι να γίνει το φαγητό, περίπου 1 ώρα ή ανάλογα με την κουζίνα σας</li>
<li class="rr_method_list">Αν θέλετε "αβγοκόψτε" το φαγητό χτυπώντας 1 κροκάδι με λίγο χυμό λεμόνι και λίγο από το ζωμό του φαγητού</li>
<li class="rr_method_list">Μόλις αφρατέψει και ασπρίσει το αβγολέμονο, ανακατέψτε το στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα να πάει παντού</li>
<li class="rr_method_list">Σερβίρετε</li>
</ol>
<p><span><span><br /><br /></span><br /><br />Διαβάστε περισότερο: <a href="http://www.sintagespareas.gr">www.sintagespareas.gr</a></span></p>
<p><span><br /></span></p>

Σχετικά άρθρα