Παστίτσιο λαχανικών με κρέμα μανιταριών από την Αργυρώ

<div class="time"><span>Εκτέλεση</span></div>
<div id="fragment-1" class="news_body"><span>Πλένουμε, στεγνώνουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.<br />Τα κόβουμε σε μικρά καρέ και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.<br />Βράζουμε τα ζυμαρικά. Τα στραγγίζουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας με τυρί και 1 φλ. μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε καλά.<br />Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά σε πυρίμαχο λαδωμένο σκεύος. Κάνουμε μια στρώση με τα λαχανικά και το τυρί, κρατάμε λίγο κεφαλοτύρι για την επιφάνεια.<br />Περιχύνουμε τα λαχανικά με την σάλτσα ντομάτας.<br />Τέλος βάζουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά, καλύπτουμε με την κρέμα μανιταριών και πασπαλίζουμε λίγο κεφαλοτύρι. <br />Ψήνουμε στους 200ºC βαθμούς αντιστάσεις σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45'-50'.<br /><strong>Για την κρέμα μανιταριών:</strong><br />Βάζουμε την μια κ.σ. βούτυρο σε τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το μανιτάρι να πιουν όλα τα υγρά τους. Αφήνουμε στην άκρη<br />Ζεσταίνουμε τις 3 κ.σ βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ψηθεί για 2'.<br />Στη συνέχεια κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε καλά για να δέσει η κρέμα και να μην έχει σβόλους.<br />Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και τα σοταρισμένα λαχανικά. Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και αλατίζουμε. Ρίχνουμε το σχοινόπρασο. Την απλώνουμε σε στρώση στο παστίτσιο λαχανικών.<br /><br /></span><br />
<div class="time"><span>Mερίδες:</span> 6</div>
<div class="time"><span>Χρόνος Ψησίματος:</span> 45 λεπτά</div>
</div>
<div class="time">
<h3>Υλικά συνταγής</h3>
</div>
<div class="time">
<ul class="ingredients">
<li><span><strong>500 γρ.</strong> <span>ριγκατόνι ή φαρφάλες</span></span></li>
<li><span><strong>1/4 φλ. </strong><span>ελαιόλαδο</span></span></li>
<li><span><strong>3</strong> <span>χρωματιστές πιπεριές</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>μελιτζάνες</span></span></li>
<li><span><strong>2</strong> <span>κολοκυθάκια</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ. </strong><span>κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα</span></span></li>
<li><span><strong>1 συσκευασία </strong><span>σάλτσα ντομάτας</span></span></li>
<li><span><strong>1 συσκευασία </strong><span>σάλτσα ντομάτας με τυρί</span></span></li>
<li><span><strong>1 φλ.</strong> <span>μπεσαμέλ</span></span></li>
<li class="subtitle"><span>Για την κρέμα μανιταριών</span></li>
<li><span><strong>1 μικρο κρεμμύδι</strong><span>ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li><span><strong>250 γρ. </strong><span>μανιτάρια ψιλοκομμένα</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>μισό πράσο ψιλοκομμένο</span></span></li>
<li><span><strong>3 κ.σ.</strong> <span>αλεύρι γεμάτες</span></span></li>
<li><span><strong>750 γρ.</strong> <span>χλιαρό γάλα</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>μισό φλ. κεφαλοτύρι</span></span></li>
<li><span><strong>2 πρέζες</strong> <span>μοσχοκάρυδο</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>αλάτι</span></span></li>
<li><span><strong></strong><span>πιπέρι λευκό</span></span></li>
<li><span><strong>1 κεσεδάκι</strong> <span>στραγγιστό γιαούρτι</span></span></li>
<li><span><strong>2 κ.σ. </strong><span>ψιλοκομμένο σχοινόπρασο</span></span></li>
<li><span><strong>4 κ.σ. </strong><span>βούτυρο</span></span></li>
</ul>
<div> </div>
</div>

Σχετικά άρθρα