Σημάδια ότι ο οργανισμός σου έχει αφυδατωθεί

23 Μαΐου 2014

 

Ο οργανισμός μας χρειάζεται το νερό για κάθε λειτουργία του, καθώς το ίδιο το σώμα μας αποτελείται σε ποσοστό περίπου 60% από αυτό. Πρέπει να αναπληρώνουμε τις ποσότητες που χάνονται καθημερινά, όχι μόνο πίνοντας νερό αλλά καταναλώνοντας και φρούτα ή λαχανικά. Δείτε ποια είναι τα σημάδια που θα σας υποδείξουν ότι το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο νερό.

Πονοκέφαλος
Το σώμα μας χάνει συνεχώς νερό και αυτό σημαίνει ότι μαζί με αυτό απομακρύνονται και ορισμένα θρεπτικά συστατικά, όπως το νάτριο και το κάλιο. Η απώλεια νατρίου επηρεάζει τη χημική σύσταση του αίματος. Ο εγκέφαλός μας είναι ευαίσθητος απέναντι σε μια τέτοια μεταβολή και αυτός είναι ο λόγος που εμφανίζεται ο πονοκέφαλος. Ο πονοκέφαλος επιδεινώνεται όσο χάνουμε περισσότερα υγρά, καθώς διοχετεύονται και μικρότερες ποσότητες οξυγόνου στον εγκέφαλο.

Κίτρινα ούρα
Αυτό συμβαίνει επειδή στα ούρα συγκεντρώνονται υπερβολικές ποσότητες τοξινών και άλλων περιττών υπολειμμάτων. Όταν ο οργανισμός είναι ενυδατωμένος, τα υπολείμματα αυτά απομακρύνονται με ευκολία από τον οργανισμό. Όταν όμως μας λείπουν τα απαραίτητα υγρά, η συγκέντρωση αυτών των ουσιών είναι πολύ μεγαλύτερη.

Δυσκοιλιότητα
Το νερό συμβάλλει καθοριστικά στην ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού. Όταν δεν πίνουμε αρκετό από αυτό, τα υπολείμματα των τροφών που καταναλώνουμε απομακρύνονται με πιο αργό ρυθμό.

 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +55143 - adTechUnit 6
Τα παράπονα σε μια σχέση:
Δώστε λίγο χρόνο στη φίλη σας αρχικά να...
Ψυχαναγκασμοί: Όταν φοβόμαστε ότι θα μας κρίνουν οι άλλοι
Απο πολύ μικρή θυμάμαι να πιάνω σε τακτά...
Έρωτας: Γιατί με ελκύουν μεγαλύτερες γυναίκες;
Το τι ελκύει τον καθένα είναι...