Άπειρος προπονητής σε….έμπειρους παίκτες!

Πρώην διεθνής Γάλλος ποδοσφαιριστής ο Σαμπρί Λαμουσί, ανέλαβε τις τύχες της εθνικής ομάδας της Ακτής Ελεφαντοστού ακριβώς πριν αρχίσουν τα προκριματικά για το Παγκόσμιο κύπελλο της Βραζιλίας.

 

Αντικατέστησε τον Ιβοριανό Φρανσουά Ζαουί, ο οποίος οδήγησε τους «Ελέφαντες» στα τελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής το 2012, όταν έχασαν τον τίτλο στα πέναλτι (8-7) από τη Ζάμπια. Μάλιστα σε ολόκληρη τη διοργάνωση δεν δέχτηκαν γκολ.!!!!!!

 

Επέβαλε αμέσως τους δικούς του κανόνες, έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ομάδα. Να μην ξεχνάμε πως ο Λαμουσί πραγματοποιεί , με την Ακτή Ελεφαντοστού, το ντεμπούτο του στην προπονητική του καριέρα. Αποτελεί γι’ αυτόν μια τεράστια πρόκληση το μουντιάλ της Βραζιλίας.

 

Πέρσι πειραματίστηκε αρκετά με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Τον άφησε εκτός πολλών παιχνιδιών και παράλληλα η ομάδα είχε εντυπωσιακή απόδοση και ικανοποιητικά αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα η πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου κυπέλλου.

 

Ο Λαμουσί είδε και κατάλαβε γρήγορα, πως αυτή η ομάδα χρειάζεται επειγόντως «αιμοδοσία» για να αισθανθεί και πάλι φρέσκια. Για το λόγο αυτό προώθησε νέα παιδιά για να αποκτήσουν σύντομα την κατάλληλη εμπειρία εν όψει μουντιάλ.

 

Ωστόσο, διατηρεί την εμπιστοσύνη του στους πολύπειρους, παλιούς άσους της ομάδας, όπως είναι οι Ντρογκμπά και Ντιντιέ Ζοκορά. Όλο το βάρος, στον αγωνιστικό, αλλά και στον ψυχολογικό τομέα, έχει πέσει πάνω στον Γιάγια Τουρέ. Ο Λαμουσί περιμένει απ’ αυτόν το ουσιαστικό παιχνίδι του στα γήπεδα της Βραζιλίας , αλλά και την αρωγή του για την προώθηση νέων παικτών και την όσο συντομότερα προσαρμογή τους στην εθνική.

 

Ο Σαμπρί Λαμουσί γεννήθηκε στη Λυών στις 9 Νοεμβρίου του 1971. Γάλλος, με καταγωγή από την Τυνησία, έπαιξε ποδόσφαιρο για περίπου μιαν 20ετία. Από το 1994 έως το 2006 αγωνίστηκε σε γνωστές ομάδες, όπως είναι η Οσέρ, η Μονακό, η Πάρμα , η Ίντερ, η Τζένοα και η Μαρσέϊγ. Τα τελευταία τρία χρόνια ξενιτεύτηκε στο Κατάρ, για να κερδίσει μερικά επιπλέον χρήματα. Φόρεσε 12 φορές τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας (1996-2001) και πέτυχε ένα γκολ.

 

Από το Μάιο του 2012, άλλαξε σελίδα στην καριέρα του. Έγινε ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Ακτής Ελεφαντοστού. Άρχισε πετυχημένα τα νέα καθήκοντά του, αφού οι Ιβοριανοί πήραν το εισιτήριο για τα τελικά. Τώρα επιθυμεί μια διάκριση και στα γήπεδα της Βραζιλίας. Τουλάχιστον, πρόκριση στο δεύτερο γύρο. Θα είναι  κι αυτό μια παρηγοριά και συνάμα ευχαρίστηση για όλους.

 

Σχετικά άρθρα