Κοντά σε Κιτόκο ο Αστέρας

Οι διοικούντες τον Αστέρα Τρίπολης έχουν ρίξει όλο το βάρος στην ενίσχυση του έμψυχου υλικού και καθημερινά αυξάνεται η λίστα με τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που είναι υποψήφιοι να φορέσουν τη φανέλα των Αρκάδων. Τα τελευταία σενάρια θέλουν τον Ρίτσι Κιτόκο να αφήνει το ισπανικό πρωτάθλημα και να μετακομίζει στην Τρίπολη.

Ο Βέλγος έχει γεννηθεί στην Κινσάσα του Κονγκό και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Σταντάρ Λιέγης. Το 2006 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Αλμπαθέτε και τρία χρόνια αργότερα πήρε μεταγραφή στην Ουντινέζε. Όμως δεν κατάφερε να σταδιοδρομήσει στο ιταλικό πρωτάθλημα και μετά από λίγους μήνες επέστρεψε στην Ιβηρική Χερσόνησο για τη Γρανάδα. Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ και τη σεζόν που έληξε αγωνίστηκε σε 35 παιχνίδια με τη Ρεάλ Χαέν.

Εχει παίξει σε Κ17, Κ19 και Κ21 στο Βέλγιο, αλλά δεν κατάφερε vα σταδιοδρομήσει στην Εθνική ανδρών. Οι συζήσεις της διοίκησης με τον μάνατζερ του παίκτη βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και εκτός απρόοπτου την ερχόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή του. Το συμβόλαιο του Κιτόκο θα έχει χρονική διάρκεια δύο ετών.

 

Σχετικά άρθρα