Εισιτήριο για το Τριφύλλι ο παραλίγο αποκλεισμός!

Ο Χρήστος Μπούρμπος είναι η πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο αλλά ίσως ανακοινωθεί επίσημα πολύ αργότερα.
Στην πραγματικότητα η υπόθεση Μπούρμπου είναι ίδια με εκείνη του Γιώργου Κουτρουμπή, ο οποίος αν και χρονικά είχε συμφωνήσει στις αρχές Ιουνίου του 2013, τελικώς ανακοινώθηκε ενάμισι μήνα αργότερα μόλις δικαιώθηκε με την προσφυγή του κατά της ΑΕΚ. Ο Μπούρμπος διεκδικεί την ελευθερία του από τον ΟΦΗ με την προσφυγή που κατέθεσε λόγω των οφειλομένων του και αναμένεται –ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις- να κερδίσει την υπόθεση.
Ο Μπούρμπος προέκυψε μεταγραφικά στον Παναθηναϊκό ουσιαστικά μέσα από την απόδοσή του στους ημιτελικούς Κυπέλλου μεταξύ του ΟΦΗ και του Τριφυλλιού. Ειδικά μετά το πρώτο παιχνίδι στην Κρήτη, όταν ήταν ίσως ο κορυφαίος του γηπέδου. Είχε εντυπωσιάσει τόσο πολύ τον Γιάννη Αναστασίου που πριν τη ρεβάνς είχε κάνει στην ομιλία προς τους παίκτες του, ειδική αναφορά στον Μπούρμπο με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά λόγια.
Ο Παναθηναϊκός οδηγήθηκε στην επιλογή Μπούρμπου μετά τα εμπόδια που συνάντησαν οι πρώτες επιλογές του για το δεξιό άκρο της άμυνας. Αυτές του Ροντρίγκο Γκάλο και του Γιώργου Γκαλίτσιου. Το πρόβλημα και με τους δύο ήταν οι οικονομικές απαιτήσεις των ομάδων τους. Αντίθετα ο Μπούρμπος μέσω της προσφυγής μένει ελεύθερος. Παράλληλα το κασέ του είναι χαμηλό και επιτρέπει στο Τριφύλλι να κινηθεί με μεγαλύτερη ευχέρεια στις υπόλοιπες θέσεις που επιζητεί ενίσχυση (στόπερ, αμυντικό χαφ, κεντρικό χαφ, εξτρέμ).
Η πρώτη επαφή με τον Μπούρμπο έγινε πριν από σχεδόν τρεις εβδομάδες. Διερευνητική κυρίως. Οι Πράσινοι κράτησαν «ανοιχτό παράθυρο» με τον 31χρονο μπακ και τελικώς όταν είδαν ότι δεν είχαν περιθώριο επιτυχίας στις συζητήσεις με Γκάλο, Γκαλίτσιο, κατέληξαν στον Μπούρμπο.
Δεδομένα θα δοθεί δανεικός ο Νίκος Μαρινάκης ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί και ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος. Εάν συμβεί αυτό τότε ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος θα υπολογίζεται πάλι για το δεξιό άκρο της άμυνας.

Σχετικά άρθρα